Червени камби, внос от Полша, удариха 5,50 лв. за кг

...
Червени камби, внос от Полша, удариха 5,50 лв. за кг
Коментари Харесай

Търговец от зеленчуковата борса във Варна: Продължават да идват румънци и да купуват български пипер направо от полето

Червени камби, импорт от Полша, удариха 5,50 лева за кг в супермаркет в столицата. Червен пипер в касетка пък се оферираше за 3,99 лева, до момента в който зеленият на по-ниска цена от 2,69 лева Справка с цените демонстрира, че пиперът двойно нараства до щанда, тъй като аленият пипер, според от качеството, варира на едро сред 2 и 2,80 лева за кг. 

Варна 

Екатерина Кирчева, производител на зеленчуци от Каварна, описа, че продава на едро алената си капия на борсата във Варна на 1,60 лева за кг. При това моите са от най-скъпите, има сътрудници, които получават за чушките си по 1,30 лева килото, а някои и по 1 лева Зависи освен от качеството, а от това дали имат пазар и са принудени да продават по-евтино, с цел да не им залежават зеленчуците, изясни градинарката. 

Тя удостовери, че не престават да идват румънци и да купуват български пипер напряко от полето. Избират най-хубавото качество и заплащат по 60-70 евроцента килото.

Гоце Делчев 

Сабахтин Ибишев от региона на Гоце Делчев пък обикаля селата с бусче и продава пипера си на място. Той е от дребното производители на куртовска капия и я предлага сред 1,50 и 2 лева на спонтанни пазари в региона. Нямам количества, с цел да доставям огромните магазини, изясни той. 

Слана 

Според Екатерина Кирчева и Сабахтин Ибишев към момента има добра годишна продукция макар сушите, само че пиперът стартира да цъфти по-слабо. Възможно е, в случай че няма слани да има до късна есен, само че това зависи от времето съгласно производителите. Кирчева сподели, че реколтата от домати към този момент върви към своя край. И е изцяло допустимо леко да се повишат цените. В момента тя ги продава на борсата във Варна. Цените на доматите консерва са сред 1,10 и 1,20 лева килото, макар че това лято е имало дни, в които е падал на 80 ст. за кг, предава " Телеграф ".

Хърватия

Любопитно е да се види, че в Хърватия, която неотдавна одобри алените чушки, по пазарите сега са сред 1 евро и 2 евро, доста по-евтини от тези на българските щандове. За това сподели и описа в поста си във Фейсбук  журналистът Йордан Мичев, който сега се намира в балканската страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР