Червен код за валежи в Смолянска област обяви за утре

...
Червен код за валежи в Смолянска област обяви за утре
Коментари Харесай

Червен код за опасно време е в сила за части от България в петък

Червен код за превалявания в Смолянска област разгласи за на следващия ден Националният институт по метеорология и хидрология. В легендата на института " алено " значи предизвестие за доста рисково време. На места в Родопска област се чака преваляванията да доближат количества сред 80 и 100 мм. Подобно количество се предвижда и за региона на Ихтиманска Средна гора.

Оранжев код за рисково време има за София-град и за областите Благоевград, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, София, Стара Загора и Хасково. Жълт код или евентуално рисково време е разгласен за Велико Търново, Видин, Плевен, Сливен и Ямбол.

Заради динамичната конюнктура Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ изпрати писма до регионалните шефове на застрашените региони, с които осведоми за идните метеорологични промени и указва да предупредят локалните управляващи да са в подготвеност при пораждане на изключителни обстановки да вкарат проектите си за дейности при наводняване.

По данни на Националният институт по метеорология и хидрология, през идващото денонощие има възможност да се разразят още гръмотевични стихии и местни градушки. Интензивни ще са явленията в Западна и Южна България и в Централния Подбалкан, където сумарните количества на преваляванията ще доближават до 50-60 мм.

Източник: БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР