Червен код за валежи от сняг и бурен вятър са

...
Червен код за валежи от сняг и бурен вятър са
Коментари Харесай

Червен код за опасно време в Североизточна България

Червен код за превалявания от сняг и плевел вятър са оповестени за през днешния ден в 4 области от Североизточна България - в Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Оранжев код за плевел вятър и превалявания от дъжд и сняг е в действие за областите Русе, Велико Търново, Търговище, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен.

На места, най-много в планинските региони, има заплаха от преспи и снегонавявания.

Жълт код за мощен и плевел вятър е разгласен в елементи от Северна и Западна България.

Днес ще духа мощен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува леден въздух, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Валежите от запад на изток последователно ще стопират, най-късно, до края на деня и в Североизточна България, където към момента количествата ще са обилни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. След обяд облачността от запад ще стартира да се раздира и да понижава. Студено време с оптимални температури сред 0° и 5°, в София - към минус 1°.

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Ще бъде най-вече облачно с превалявания от сняг. Ще има виелици и навявания, по обилни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще стартират да стопират, а облачността да се раздира. Температурите ще продължат да се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде към минус 4°, на 2000 метра към минус 11°.

По Черноморието ще духа мощен, по северното крайбрежие и плевел северозападен вятър, който след обяд ще стартира да отслабва. Ще бъде облачно с превалявания от сняг и ще има виелици и навявания. По южното крайбрежие преваляванията ще са по-слаби и ще са от дъжд и сняг. След обяд преваляванията ще стартират да стопират, до вечерта и по северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат сред 4° и 6°. Температурата на морската вода е 10°-13°, само че ще се намали. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР