Червен код за опасно време с предупреждения за силен снеговалеж

...
Червен код за опасно време с предупреждения за силен снеговалеж
Коментари Харесай

Опасно време: червен и оранжев код за снеговалеж и бурен вятър в неделя

Червен код за рисково време с предизвестия за мощен снеговалеж и плевел вятър е разгласен за през днешния ден 26 ноември за три области в Североизточна България, оповестява на интернет страницата си Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Червеният метеорологичен код е в действие за областите Добрич, Разград, Шумен и Силистра.
Снеговалежите ще продължат и количествата ще са обилни. Ще има виелици, снегонавявания и формиране на преспи. Снежната завивка в трите области ще е сред 10 и 30 сантиметра. Ще духа мощен и плевел вятър с пориви до 100 километра в час.
Оранжев код  е разгласен в седем области – Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Сливен, Търговище и Ямбол. Там се чакат обилни превалявания от дъжд, който ще минава в сняг и поледици, както и плевел вятър с пориви до 90-100 километра в час. 
Жълт код  за евентуално рисково време е разгласен за областите Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Монтана, Перник, Плевен, както и в някои общини от София област. В тези региони ще духа мощен запад-северозападен вятър.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР