Червен код за опасно време с предупреждения за силен снеговалеж

...
Червен код за опасно време с предупреждения за силен снеговалеж
Коментари Харесай

Оранжев и червен код за опасно време: Силен снеговалеж и бурен вятър ни очакват в неделя

Червен код за рисково време с предизвестия за мощен снеговалеж и плевел вятър е разгласен за на следващия ден 26 ноември за три области в Североизточна България, оповестява на интернет страницата си Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Червеният метеорологичен код е в действие за областите Добрич, Разград и Силистра.

Снеговалежите ще продължат и количествата ще са обилни. Ще има виелици, снегонавявания и формиране на преспи. Снежната завивка в трите области ще е сред 10 и 30 сантиметра. Ще духа мощен и плевел вятър с пориви до 100 километра в час.

Оранжев код е разгласен в осем области – Бургас, Варна, Велико Търново, Русе, Сливен, Търговище, Шумен и Ямбол. Там се чакат обилни превалявания от дъжд, който ще минава в сняг и поледици, както и плевел вятър с пориви до 90-100 километра в час.

Жълт метеорологичен код за евентуално рисково време е разгласен за областите Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Монтана, Перник, Плевен, както и в някои общини от София област. В тези региони ще духа мощен запад-северозападен вятър.
Според прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология тази нощ преваляванията ще продължат, ще са обилни, в по-голямата част от Източна България дъждът също ще премине в сняг. Вятърът от север-северозапад ще стартира да се усилва, в Североизточна България - до плевел. Ще има виелици и навявания, по-значителни - в североизточните региони от страната.

Минималните температури ще бъдат най-вече сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°. Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

В понеделник вятърът ще отслабне. Ще има променлива облачност, по-често - до слънчево.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР