Червен, жълт и оранжев код за силен вятър за цялата

...
Червен, жълт и оранжев код за силен вятър за цялата
Коментари Харесай

Времето полудя: Още по-силен вятър утре, връхлита ни дъжд и ...

Червен, жълт и оранжев код за мощен вятър за цялата страна са оповестени и за четвъртък. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. 

Областите с червен код за мощен вятър са Монтана, Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

С оранжев: Видин, София, София - област, Кърджали, Хасково, Търговище, Разград.

В останалите области на страната е в действие жълт код. Предупреждението там е за евентуално рисков вятър.  СНИМКА: Национален институт по метеорология и хидрология

 

Облачността в четвъртък ще е променлива, по-значителна над планините и тук-там основно по южните им страни ще превали. Вечерта над западните елементи ще се заоблачи и ще завали дъжд, в крайните северозападни региони – натоварен. Температурите остават високи, минималните ще са сред 9° и 14°, оптималните – сред 16° и 21°, в регионите със мощен фьон и малко по-високи. В София минимална 10°, оптималната – към 18°.

 
В петък преваляванията ще обзет страната, на повече места и повече по количество ще бъдат в Западна и Южна България. Възможни са и гръмотевици. В западната половина от страната вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, с него ще проникне леден въздух. С понижението на температурите, по здрач в Западния Предбалкан и високите котловинни полета, дъждът ще минава в сняг, само че бързо ще спре. В Източна България ще продължи да духа сдържан и мощен южен вятър и там оптималните температури ще останат над 15°C, а преваляванията ще са най-вече слаби и на обособени места.

През нощта против събота , с превръщане напразно от запад-северозапад, и там температурите ще се намалят. След кратковременно скъсване и понижение на облачността още сутринта в събота от югозапад тя още веднъж бързо ще се усили. На доста места ще има и превалявания, в Западна България - и от дъжд, и от сняг, в Източна - от дъжд. Температурите ще са в необятни граници - минимални от към минус 2°С в обособени региони в Западна България до 6°С-8°С на изток, оптимални - от 4°С-9°С в Западна България до 12°С-14°С в Източна.

В планините ще е доста прохладно. Ще духа мощен и плевел, по откритите елементи – и ураганен вятър от юг-югозапад. Облачността ще е променлива, постоянно – забележителна и основно по южните елементи ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 10°С, на 2000 метра – към 2°С, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология, представено от dariknews.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР