Червен бряг продължава да описва щетите от опустошителната градушка, връхлетяла

...
Червен бряг продължава да описва щетите от опустошителната градушка, връхлетяла
Коментари Харесай

Червен бряг продължава да се възстановява от опустошителната градушка

Червен бряг продължава да разказва вредите от опустошителната градушка, връхлетяла града на 1 юли. Към този миг провалите се правят оценка на стотици хиляди.

Противно на упованията, огромна част от парцелите в града са застраховани, само че жителите към момента не знаят какви са компенсациите, които ще получат. Седмица след бедствията застрахователите към момента не са пристигнали на място, с цел да оценят вредите.

Две общински комисии също разказват вредите, само че хората не могат да чакат, по тази причина са решили да работят сами.

„ Пораженията бяха големи, валя десетминутен град, което наложи да сменя половината от покрива на къщата си. Похарчихме над 6000 лв. - част от тях са спестявания, част от тях са на заем “, сподели Марицела Симеонова, която е една от потърпевшите.

Кметът на Червен бряг е разкрил и дарителска сметка, обещавайки, че ще помогне на всяка една наранена къща от опустошителната градушка преди седмица. Пострадалите обаче изпитват подозрения, че ще получат помощ от страна на общината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР