Чертите на лицето могат да кажат много за един човек,

...
Чертите на лицето могат да кажат много за един човек,
Коментари Харесай

Формата на лицето подсказва склонни ли сте към изневяра

Чертите на лицето могат да кажат доста за един човек, само че се оказва, че и самата му форма "говори " доста. Според ново проучване, оповестено в списание Archives of Sexual Behavior, необятното и квадратно лице е отличителна линия на хората, склонни към инцидентен секс и невярност.

Според създателите на изследването хората с по-широки лица или по-висока стойност на съотношението ширина/височина (fWHR - Facial width to height ratio) имат по-високо либидо. Както мъжете, по този начин и дамите, с високо fWHR са по-склонни да изневеряват на колегата си и да търсят инцидентен секс, оповестява EurekaAlert!.

Индикаторът fWHR се смята за морфологичен сигнал, обвързван както с половия диморфизъм, по този начин и със обществените функционалности, присъщи за даден субект.

Параметърът fWHR провокира все по-голям интерес за психолозите. В други, предходни проучвания учените откриват връзка на fWHR с агресивността и редица други черти. Сега откриватели от университета в Ниписинг (Канада) са открили връзка сред съотношението на ширината и височината на лицето със степента на полова интензивност, употребявайки резултатите от две обособени изследвания.



В първото присъединяване взели 145 студенти, които имат интимни връзки. Те споделили особеностите на своето държание при общуването с други хора и половите си контакти. По фотоси на доброволците експертите определили съотношението сред ширината и височината на лицата им.

Второто изследване, в което взели участие 314 индивида, била разширена версия на първото и учените оценили до каква степен склонни към изневери са доброволците.

И в двете изследвания и мъжете, и дамите, с по-висок fWHR са склонни да имат по-силно полово предпочитание. Според специалистите, връзката сред пропорцията на лицето и половото държание се дължи на равнището на хормона тестостерон по време на половото съзряване.

Според Стивън Арноки тези резултати демонстрират, че по fWHR е допустимо да се предскаже равнището на половата интензивност на мъжете и дамите.

"Данните демонстрират, че характерностите на лицето могат да предадат значима информация за половата мотивация на индивида ", изяснява психологът. Най-високото равнище на полова интензивност бе демонстрирано от хора с къси и необятни лица. Също по този начин те са по-склонни към невярност. И не става дума за нови сантиментални усеща, а за инцидентни връзки.

Изследователите споделят, че корелацията сред пропорциите на лицето и половото предпочитание се дължи на равнището на хормона тестостерон по време на пубертета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР