Черноморец Бургас и Спартак Варна завършиха 0:0 в морското дерби

...
Черноморец Бургас и Спартак Варна завършиха 0:0 в морското дерби
Коментари Харесай

Черноморец и Спартак Варна с 0:0 в морското дерби на Втора лига

Черноморец Бургас и Спартак Варна приключиха 0:0 в морското дерби на Втора лига. Срещата беше от 4-ия кръг на шампионата. 

В седмата минута Ахмед Ахмедов се възползва от неправилност в отбраната на домакините и излезе очи в очи с Димитър Тодоров. Нападателят на варненци обаче се засуети, което пък разреши на Олексей Геловани да го догони и да блокира удара му с шпагат.

120 секунди по-късно Ахмедов изпревари Живко Петков при центриране отляво, само че изстрелът му не откри очертанията на вратата. Малко преди да измине четвърт час игра от началото на мача Венцислав Славов стреля от разстояние, само че топката попадна право в ръцете на Георги Георгиев.

И в идващите минути футболистите на Валентин Илиев бяха по-активни, а в 27-ата Румен Руменов стреля от въздуха от границата на наказателното поле, само че за негово злощастие ударът му мина на сантиметри от горната греда. 10 по-късно капитанът на Спартак - Виктор Митев, бе оставен непокрит на отлична позиция, само че и неговият опит не се увенча с триумф.

В 40-ата минута пристигна и най-чистото състояние в дуела дотук. Живко Петков изведе по страховит метод Венцислав Гюзелев очи в очи с противниковия пазач, само че Георгиев се отличи с блестяща интервенция, с която предотврати несъмнено попадение.

В самия завършек на първата част се стигна до безредие в наказателното поле на " соколите ", само че играчите на Черноморец не съумяха да се възползват от създалата се обстановка и двата тима се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество.

В първите минути на второто полувреме Даниел Иванов бе изведен самичък против вратаря, бутна топката около него, само че Борислав Вакадинов блокира последвалия изстрел с шпагат. При обстановката останаха подозрения за игра с ръка на бранителя, само че реферът бе безапелационен, че няма съображение да отсъди дузпа.

Малко по-късно Румен Руменов шутира технично, само че кълбото попадна в обсега на Димитър Тодоров, който мазета в корнер. Ахмед Ахмедов също се регистрира с пропуск пред вратата на " акулите ", откакто отблизо разстояние не съумя да насочи първокласен удар.

В 56-ата минута Виктор Митев насочи подъл изстрел, който провокира намесата на стража на Черноморец. 10 по-късно домакините пратиха топката във вратата на Спартак, само че попадението бе анулирано поради засада на Стоян Мантаров, който осъществя с глава.

В 79-ата минута Ахмед Ахмедов пресече върната топка към вратаря на бургазлии, само че си я поведе дълго и я изкара в навън. В 85-ата Велислав Боев остави своя тим с човек по-малко, откакто Велислав Боев си изкара втори жълт картон поради нарушаване против Тодор Чаворски. От последвалото центриране Петър Патев стреля в страничната греда.

В последните минути на постоянното време страстите взеха връх и се стигна до меле сред футболистите на терена, след което основният арбитър сподели още два червени картона - на Румен Руменов от Спартак (Вн) и на Венцислав Гюзелев от Черноморец (Бс).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР