Чернокожите мъже и жени са повече от четири пъти по-склонни

...
Чернокожите мъже и жени са повече от четири пъти по-склонни
Коментари Харесай

Етническите малцинства във Великобритания в пъти по-уязвими от коронавируса

Чернокожите мъже и дами са повече от четири пъти по-склонни да умрат от ковид , в сравнение с белите хора в Англия и Уелс, оповестиха от националната статистика (ONS).
Данните, събрани от разбор, изработен сред 2 март и 10 април, са най-новите, които демонстрират забележими разлики в това по какъв начин епидемията визира другите етнически групи.
Проучване на University College London (UCL)в Лондон също сподели несъразмерен резултат върху хора от чернокожи и етнически малцинства, съобщи БГНЕС.
Анализът на ONS допуска, че чернокожите мъже в Англия и Уелс са 4,2 пъти по-склонни да умрат след заразяване с COVID-19. Числото се увеличи до 4,3 за чернокожите дами.
Освен това е открито, че при хората от Бангладеш, Пакистан, Индия и от разбъркан генезис има нараснал риск от гибел спрямо хората от бял генезис.
От ONS декларират, че резултатите допускат, че разликите са частично резултат от географски и социално-икономически фактори като ограничения.
" Въпреки това, тези фактори не изясняват цялата разлика, което допуска, че към момента би трябвало да бъдат открити други аргументи ", прибавят от статистиката.
Като взема поради други фактори, като здраве и увреждане, ONS съобщи, че чернокожите мъже и дами са 1,9 пъти по-склонни да умрат с COVID-19 , в сравнение с белите.
При мъжете от Бангладеши и Пакистан съдбовната възможност е 1,8 пъти по-висока, а при дамите - 1,6 пъти – в сравнение с при белите.
Всички етнически групи от малцинствата са с нараснал риск от смъртност, като се изключи китайките.
Чернокожи са шест % от общо умрелите от COVID-19 през интервала на разбора. Общо 83,8 % от смъртните случаи са хора с бяла кожа.
Резултатите са сходни с данните на държавната здравна работа в Англия, която съобщи, че настъпилата гибел вследствие на заболяването при белите хора е 82,7 %, а при чернокожите - 5,7 % от общия брой съдбовни случаи.
Етническата принадлежност не е записана в свидетелствата за гибел, само че има апели тя да бъде включена за определяне на по-точни данни.
ОNS свърза своите данни с последното национално броене през 2011 година, в което хората самоотчитат своя етнос.
Проучването на UCL, оповестено преди заключенията на ONS след изследване на данните на NHS за гибелта в лечебни заведения от 1 март до 21 април, също открива по-голям риск за етническите малцинства.
Те откриха, че междинният риск от гибел е „ към два до три пъти по-висок “ за чернокожи, азиатци и други етнически малцинствени групи спрямо общото население.
" Това демонстрира, че смъртността при COVID-19 е непропорционално по-висока при чернокожите, азиатските и малцинствените етнически групи ", споделя Делан Девакумар, съавтор на изследването на UCL.
„ От значително значение е да се оправим с главните обществени и стопански рискови фактори и бариерите пред опазването на здравето, които водят до тези несправедливи смъртни случаи “.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 7 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР