Чернокож шофьор на FedEx, който каза, че 2 бели мъже са стреляли по него, е бил уволнен, казва неговият адвокат

...
Чернокож шофьор на FedEx, който каза, че е бил стрелян
Коментари Харесай

Чернокож шофьор на FedEx, който каза, че е бил стрелян и преследван от двама бели мъже, докато доставял пакети в Мисисипи миналата година, е бил уволнен от работата си, каза неговият адвокат пред CNN.

25-годишният Д’Монтерио Гибсън беше уволнен, защото не прие работа на непълен работен ден, която не беше куриер, която компанията предложи в средата на юли, казаха от FedEx на филиала на CNN WAPT. CNN се обърна към FedEx за коментар.

Грегъри Кейс, вляво, и Брандън Кейс, вдясно, в съда в четвъртък. Съдията обяви грешка в процеса. class= Грегъри Кейс, вляво, и Брандън Кейс, вдясно, в съда в четвъртък. Съдията обяви грешка. WLBT

Миналата седмица беше обявена грешка в процеса срещу Грегъри и Брандън Кейс, бели баща и син, които според съдебните документи бяха обвинени в опит за убийство, заговор за извършване на убийство първа степен и стрелба по моторно превозно средство.

Неправилният процес беше обявен, след като видеозапис, заснел полицейско интервю с Гибсън след инцидента, не беше предаден на прокуратурата или защитата от полицейското управление на Брукхейвън, каза Мур. CNN се обърна към отдела за коментар.

Прокурорите казаха, че ще повторят случая, съобщи WAPT.

Гибсън каза, че е бил преследван и застрелян от мъжете, докато доставял пакети в град Брукхейвън в югозападната част на Мисисипи през януари 2022 г. Той не е бил ранен.

D Д'Монтерио Гибсън WLBT

Ден след стрелбата, каза Гибсън, FedEx го изпрати на същия маршрут, по който се случи инцидентът. След два дни работа по този маршрут, каза той, той започна да изпитва безпокойство и почти получи пристъп на паника. FedEx доброволно е плащал за терапията на Гибсън.

Преди да бъде уволнен, Гибсън беше в отпуск за обезщетение на работниците.

„FedEx показа истинското си лице“, каза адвокатът на Гибсън в изявление за CNN в понеделник вечерта. „Никога не се е интересувал от черния живот на моя клиент. Как може някой работодател да бъде толкова безчувствен и глух и да уволни отдаден служител, след като той почти загуби живота си, работейки за компанията?“

Мур каза, че очаква с нетърпение „да подведе FedEx под отговорност в съда за умишлено причиняване на емоционален стрес за изпращането на г-н Гибсън обратно по същия, много опасен маршрут още на следващия ден след атаката от Случаите“.

Холи Ян, Ребека Рийс и Мичъл МакКлъски от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР