Чернокож студент от Тексас получи допълнително отстраняване за лок прическа

...
Чернокож гимназист от Тексас, който беше отстранен, защото местната му
Коментари Харесай

Чернокож гимназист от Тексас, който беше отстранен, защото местната му прическа нарушава правилата за облекло на района, беше отстранен отново след завръщането си в училище в понеделник, каза адвокат на семейството пред CNN.

Дарил Джордж е отстранен за повече от две седмици, защото местната му прическа нарушава кодекса за облекло и външен вид на Barbers Hill Independent School District, според семейството му.
Кодът гласи, че „косата на студентите няма да се простира по всяко време под веждите или под ушите“, съобщи CNN по-рано.

Али Букър, адвокат, представляващ семейството, каза пред CNN във вторник, че училищните служители са помолили Джордж и майка му да се срещнат, за да обсъдят продължаващите дисциплинарни действия заради нарушенията на неговата прическа.

На семейството е даден краен срок до сряда, за да се срещне с училищните служители, каза адвокатът.

Дарил Джордж, вляво, 17-годишен младеж, и майка му Дареша Джордж, вдясно, говорят с репортери преди началото на училището в гимназията Барбърс Хил. Дарил Джордж, вляво, 17-годишен младеж, и майка му Дареша Джордж, вдясно, говорят с репортери преди началото на училището в гимназията Барбърс Хил. Майкъл Уайк/AP

„Това, което очаквам да се опитат да направят, е да го изгонят от училище“, каза Букър пред CNN. „Но те няма да го направят с наше съгласие.“

По-рано на семейството беше казано, че тийнейджърът ще бъде настанен в дисциплинарна алтернативна образователна програма, известна още като алтернативно училище, ако не подстриже косата си, каза Букър.

В изявление, споделено с CNN, Дейвид Блум, директор по комуникациите на Barbers Hill Independent School District, каза, че окръгът „не е в състояние да предостави коментар по отношение на дисциплинарни въпроси, включващи ученик“.

Джордж, младши ученик в гимназията Барбърс Хил в Мон Белвийо, получи множество дисциплинарни бележки и беше отстранен от училище за това, че носеше местната си прическа на конска опашка, каза майка му Дареша Джордж по-рано пред CNN.

Тя каза, че Дарил е бил спрян същата седмица, когато влезе в сила щатският CROWN Act, закон, забраняващ дискриминацията въз основа на структурата на косата или защитната прическа, като коси и плитки.

Семейство на гимназист в Тексас, Дарил Джордж, отстранено заради правила за коса, за да заведе дело за дискриминация Семейство на ученик от гимназията в Тексас, Дарил Джордж, е отстранено заради правила за коса, за да заведе дело за дискриминация Дареша Джордж/KTRK

Майка му каза пред CNN, че семейството обмисля съдебни действия.

Тя също каза, че училищните служители са казали на Джордж, че местната му прическа нарушава областния дрескод, който също гласи: „Косите на учениците не трябва да се простират под горната част на яката на тениската или да бъдат събрани или носени в стил, който позволява на косата се простират под горната част на яката на тениска, под веждите или под ушите, когато са пуснати надолу.“

Първоначално Джордж беше порицан от училищен служител за локацията си и за носенето на протрити дънки, които също са забранени.

Майка му по-рано каза пред CNN, че училището каза, че 17-годишният може да смени дрехите си, но също така ще трябва да подстриже косата си.
Когато тийнейджърът не подстрига косата си, той беше отстранен от училище.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР