Чернокож доставчик на FedEx, за който се твърди, че е нападнат от двама бели мъже по време на работа, прекратен от куриерска компания, след като отказа да излезе от отпуска за обезщетение на работника

...
Чернокож шофьор на FedEx, който беше застрелян и преследван от
Коментари Харесай

Чернокож шофьор на FedEx, който беше застрелян и преследван от двама бели мъже по време на доставка в Мисисипи година по-късно е уволнен от работа. 25-годишният Д'Монтерио Гибсън загуби работата си, след като не прие позиция на непълен работен ден, която не беше куриер, предложена от компанията през юли 2023 г., според CNN.

Това развитие идва, след като съдия обяви грешка в процеса в наказателното дело на Гибсън срещу бащата и сина, които са стреляли по него, докато е бил на служба.

Карлос Мур, адвокат, представляващ Гибсън в гражданско дело срещу четвъртия по големина работодател в списъка на Fortune 500, каза, че писмото за прекратяване на клиента му беше изпратено по имейл.

Асошиейтед прес провери прекратяването с Мередит Милър, мениджър на глобалните мрежови комуникации за FedEx. На 31 юли, дни след като получи уведомление за прекратяването му, FedEx се опита да достави уведомителното писмо и други документи на Гибсън, но не успя.

Гибсън каза, че се чувства „неуважителен“ от решението. От 2022 г. той беше в компенсационен отпуск, като получаваше около една трета от заплатата си. Той си взе отпуск, след като съобщи на органите на реда за инцидента, който преживя с Брандън и Грегъри Кейс на 24 януари 2022 г. в Брукхейвън, Мисисипи.

„Г-н. Гибсън не прие предложение за позиция на непълно работно време без шофиране, която отговаряше на исканите от него условия и, за съжаление, въпреки контактите на представителите на компанията в продължение на година и половина, той не се включи в процеса на търсене на нова позиция в предприятието FedEx“, каза Милър в имейл, получен от Post.

Мур каза, че неговият клиент не е имал „умствен капацитет“ да се върне на работа, докато е бил подложен на психологическо лечение в резултат на инцидента. „Той не смяташе, че те трябва едностранно да решат кога да се върне на работа, когато все още е на медицинско лечение. Той не е получил разрешение да се върне на работа от лекар“, каза Мур за своя клиент.

Прочетете повече тук.

Гибсън казал на своя мениджър и на полицията, че двойката баща и син са го нападнали, докато е доставял пакети до къща в техния имот на задънен обществен път. Той беше в нает микробус за доставка на Hertz, а не в официално превозно средство на FedEx.

Първо, един от мъжете се опита да го хване в бокс с пикап, докато беше на територията, а след това, докато се отдалечаваше друг мъж извади пистолета си, стреля и удря превозното средство, оставяйки дупки в микробуса и колетите вътре.

Младият мъж веднага се обади на службата си, разговаряйки с началник, дори преди да се обади в полицията.

p>

Мур казва, че неговият клиент, когато все още е бил на работа, е завел федерално дело за 5 милиона долара срещу FedEx, което твърди, че компанията е нарушила гражданските му права поради расата му и не се е интересувала от травмата, която е преживял, докато е на часовника .

На 10 август федерален съдия отхвърли жалбата, като каза, че правният екип на Гибсън не е успял да установи, че клиентът им е бил подложен на расова дискриминация от страна на работодателя.

Въпреки изхвърлянето от съдебното дело, което също така назовава град Брукхейвън, Мур твърди, че ще заведе нов граждански иск и удвоява сумата, която иска за обезщетение до 10 милиона долара.

На 17 август Мисисипи съдията разкритикува небрежното отношение към случая от местните правоприлагащи органи. Това включва показания на детектив за укриване на копие от видеозапис на полицейско интервю с Гибсън, което се е случило след предполагаемия инцидент.

Мъжете от Делото, които в момента са на свобода срещу гаранция, са изправени пред обвинения в опит за убийство първа степен , заговор и стрелба по автомобила на Гибсън. Въпреки неуспешния процес, прокуратурата планира да организира нов процес, но насрочването ще бъде отложено до декември 2023 г. поради натоварения календар на съдията.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР