Черногорците са много агресивни (...) И - честито - ето

...
Черногорците са много агресивни (...) И - честито - ето
Коментари Харесай

В главата на Тръмп: диви балканци разпалват Трета световна война

" Черногорците са доста нападателни (...) И - честито - ето ви Трета международна война ", сподели Тръмп в изявление за " Фокс нюз ". Ами да, то даже самото име Черна гора звучи заплашително ", написа в язвителен коментар Томас Лачан.

Доналд Тръмп си го повтаря от много време: от това НАТО няма изгода. Там какви ли не са се навъдили! Ония германци, дето все желаят протекция, но не щат да заплащат за нея. И британците, дето не се оправят с най-лесната задача: да осъдят Европейски Съюз поради Брекзит. Хеле пък има едни диви планински държавици, които, ей по този начин, от нищо са подготвени да разпалят международна война, в случай че не им гледаш от самото начало в ръцете. Абе това си е рискова работа. И въобще не си коства да си рискуваш задника поради нея.

Ето че американският президент още веднъж даде воля на вълненията си в изявление пред своя обичан ефирен канал " Фокс нюз ". Водещият искаше да разбере какъв е смисълът на съюзническите отговорности в границите на НАТО. Той попита: " Защо синът ми би трябвало да бъде изпратен да вземем за пример в Черна гора, с цел да я пази от нахлуване? ". Отговорът на Тръмп беше незабравим: " И аз си задавам същия въпрос. Черна гора е доста дребна страна с доста мощни хора. Черногорците са мощни хора и доста нападателни хора. Могат да станат доста нападателни и - честито - ето ви Трета международна война ".

И тия би трябвало да ги пазиме ние?

Не за първи път Доналд Тръмп показва забележителни знания за света. " Белгия е превъзходен град със страхотни здания ", беше споделил той още по време на президентската си акция през 2016 – нищо че преди този момент беше нарекъл Брюксел " пъклена дупка ". Друг път се изрече в " Туитър ": " Застреляха човек в парижки полицейски сектор: Германия е един цялостен незаконен безпорядък. " В едно свое словесно отклоняване на тематика " Африка " пък небрежно изнамери страна на име " Намбия ", чието опазване на здравето вървяло към възстановяване - за разлика от всички останали " смрадливи дупки ", чиито имена човек дори няма потребност да помни.

Ето че в този момент Тръмп се развълнува и от Черна гора. Можем живописно да си представим по какъв начин в главата му бавничко поражда тази картина: някакъв див балкански народец, който дебне жертвите си, прикрит из чукарите, до момента в който леденият вятър вие измежду планините. " Черна гора " - ами че то даже самото име звучи заплашително! Та нали този дребен и " нападателен " народ живее таман измежду ония диви чукари, където безчет люде са намерили гибелта си? Въоръжени са до зъби, не ги знаеш какво ще създадат в идващия миг, не можеш и да ги озаптиш. Коварни планински бойци, муджахедините на Балканите, мускулести мъже-канари, които са напомпани с тестостерон чак до пискюлите на кървавочервените си фесове и в следствие от това са подготвени да атакуван всекиго, който посмее да прекоси негостолюбивите им планински проходи.

И тия би трябвало да ги пазиме ние? – пита се Донлад Тръмп. И с цялостно право се пита! " Вижте какво става в Швеция! " - възкликна той преди време, с цел да онагледи какъв брой трагично може да ескалира една обстановка. Е, тогава светът сбърчи чело и си сподели: " Ъъъ? Че какво тъкмо става в Швеция? " Но отговорът в действителност не е толкоз значим. Само дето същото би могло да се случи през днешния ден в Черна гора - и това към този момент би било същинска злополука.

Вижте единствено какво става в Черна гора!

В момента Доналд Тръмп се е загрижил за бъдещето на НАТО. Както прочее и ние, европейците. За разлика от нас обаче той се пита: Що за шантави държавици ни се постанова да пазиме, без да си заплащат задоволително? " Така са нагласени нещата в НАТО ", изясни Тръмп пред слисания водещ, " само че това беше преди моето време. " " Сега аз отидох и им споделих: ще би трябвало да плащате! Защото това е цялата работа: те даже да заплащат не желаят! Добавете и това към Вашето съпоставяне с Черна гора! "

Това съпоставяне в действителност насочва към задължението на всички съдружници да отговорят на нахлуване против една страна членка по този начин, като че ли всички са нападнати. Съответният член от Хартата на НАТО беше задействан един-единствен път: след атентатите на 11 септември 2001 година. Тогава бяха нападнати Съединени американски щати, които дадоха отговор с масирани бойни дейности в Афганистан. По образеца на Тръмп преди време ние в действителност трябваше да си кажем: " Съединени американски щати ли? Това е един доста огромен народ с доста мощни хора. Много мощни хора, доста нападателни хора. Могат да станат доста нападателни и тогава - честито, не щеш ли сме се наврели във военна намеса! " Не, не, няма ужасно. Ние в никакъв случай няма да сторим сходно нещо. Защото вижте единствено какво става в Черна гора!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР