Черногорският туристически град Будва стана без популярната сред туристите бронзова

...
Черногорският туристически град Будва стана без популярната сред туристите бронзова
Коментари Харесай

Буря отвя в морето символа на Будва

Черногорският туристически град Будва стана без известната измежду туристите бронзова скулптура на балерина на брега на Адриатическо море, заяви ТАСС, базирайки се на националната телевизия РТЧГ.

Няколко дни на черногорското крайбрежие имаше мощна морска стихия. Тази нощ водата доближи до стените на Стария град, потопявайки доста заведения за хранене и търговски обекти. Тази заран жителите видяха, че бурята е отнесла и известната бронзова стаутя "Танцьорката от Будва ", която локалните поданици назовават "Балерина ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Паметникът се намираше сред плажа Могрен и Стария град. Това е един от най-известните туристически обекти в града, до който се снимат доста туристи.

"Танцьорката от Будва " на скулптора Градимир Алексич е сложена на черногорското крайбрежие през 1965 година Съществуват две митове, свързани с паметника. Според едната скулптурата е отдадена на балерина, паднала от канара. Спред втората легенда паметникът е отдаден на трагичната история на госпожица, която години наред чакала своя обичан, който не се върнал от корабоплаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР