Черногорският остров Свети Марко близо до Тиват се продава за

...
Черногорският остров Свети Марко близо до Тиват се продава за
Коментари Харесай

Черногорски остров се продава за 80 милиона евро

Черногорският остров Свети Марко покрай Тиват се продава за 80 милиона евро, заяви ръководителят на община Тиват Желко Комненович, представен от Танюг. 

Той посочи, че продавач е компанията Остърво Свети Марко (Ostrvo Sveti Marko), макар че е платила за 2020 година 700 000 евро налози за недвижима благосъстоятелност.

Става дума за остров, който в миналото е бил най-атрактивната благосъстоятелност на туристическото сдружение " Путник " от Белград.

„ Целият остров се продава и доколкото знам първичната цена е към 80 млн. евро. Общината няма особени пълномощия върху това място, само че е реалност, че това сигурно е един от най-големите запаси сега и е доста значим за спомагателното развиване на туристическата промишленост. Преди беше извънредно известно място за отмора, тъй че се надяваме, че тогавашният му искра ще се върне ", сподели Комненович пред радио Тиват.

Общата повърхност на острова е съвсем 340 000 квадратни метра. През туристическия сезона на острова са работили до 200 души от Тиват и прилежащите градове.

Тиватската компания Остърво Свети Марко е основана през 2007 година, когато островът, който беше най-атрактивният актив на туристическата компания Путник от Белград, мина в ръцете на групата Метропол, зад която стои съветският магнат Михаил Слипенчук. Метропол планираше да построи на острова туристически комплекс на стойност 400 млн. евро.

Според по-ранни информации в медиите след няколко години Слипенчук разпределил собствеността на Метропол на акционерите, а остров Свети Марко публично става благосъстоятелност на офшорната компания Стала пропъти холдингс (Stala Property Holdings Ltd), записана в Хонконг, оповестява уеб сайтът на черногорската държавна телевизия, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР