Черногорецът Будимир Куйович, който излежава в български затвор 16-годишна присъда

...
Черногорецът Будимир Куйович, който излежава в български затвор 16-годишна присъда
Коментари Харесай

Будимир Куйович вече е на строг затворнически режим

Черногорецът Будимир Куйович, който излежава в български затвор 16-годишна присъда за трафик на опиати, а преди ден беше хванат в кола на автомагистрала „ Тракия " с португалска шофьорска брошура, към този момент е при непоколебим режим в Софийския затвор. Това стана ясно от присъединяване на началника на пандиза в столицата основен контрольор Десислав Трайков по Нова тв.

При залавянето на Куйович се оказа, че той е в позволен му от затворническата администрация отпуск. Той му се давал заради труда, който постоянно полагал като чистач и озеленител в затворническото общежитие от открит вид в Казичене. Куйович бил изместен там от Софийския затвор напролет на 2017 г. Тогава режимът за излежаване на присъдата му бил изменен в по-лек.

„ Куйович има 2500 направени дни, които са били задоволително съображение за понижаване на присъдата му с 3 години и половина. Към сегашния миг остатъкът от присъдата му е две години и половина ”, сподели Трайков. Той акцентира, че затворникът е бил изместен в Казичене и  е получил право на годишна отмора след становища на доста специалисти. Освен това през последните 5-6 години нямал дисциплинарни нарушавания. „ Куйович неведнъж е награждаван поради трудовата си активност ”, сподели още Трайков. От думите му се разбра, че преди да бъде пуснат в отмора, пандизчията бил подписал декларация, че ще бъде на място, намиращо се под контрола на Трето РПУ в столицата. Трайков не изясни дали Куйович е имал право да напуща София. Той е бил арестуван при рутинна инспекция на излизане от столицата, евентуално на път за морето. Тогава се показал с португалска шофьорска брошура. 

След задържането му следвали дисциплинарни ограничения, включващи и слагането му при непоколебим режим. Освен това, в случай че се окаже, че е ползвал фалшив документ, то това може да му докара и ново наказателно дело.

ПРЕДИСТОРИЯ

Сегашният случай накара и някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи ген. Валентин Петров да се появи в ефира по Нова тв.  Оттам той съобщи, че по негови данни Куйович е хващан с подправени документи за идентичност още два пъти. При единия документи му бяха издадени от служители на чиновници в Стара Загора, а при другия - с документално предписание на главен секретар на Министерство на вътрешните работи, обяви Петров. Всъщност преди 10 години точно поради случая с черногореца се разтресе цялото управление на Министерство на вътрешните работи. Тогава министър беше Румен Петков, а пък Петров - началник на антимафиотите. И двамата подадоха оставка, откакто гръмна скандал с обвинявания за чадър. Според Петров обаче точно хората от Министерство на вътрешните работи, които по това време са подкрепяли Куйович, след това се издигнали професионално.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР