Черно яке, което Майкъл Джексън носел по време на първото

...
Черно яке, което Майкъл Джексън носел по време на първото
Коментари Харесай

Яке на Майкъл Джексън отива на търг

Черно яке, което Майкъл Джексън носел по време на първото си независимо турне, ще бъде препоръчано за продажба на търг през ноември и може да откри покупател за 100 000 $.

От аукционна къща " Джулиънс окшънс " оповестиха, че якето, върху чийто тил Джако е оставил подписа си със сребрист маркер, е носено от артиста по време на международното му турне " Bad " през 1987-1990 година, написа Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция и Трафик Нюз.

 View image on Twitter

 

Якето с доста ципове и катарами е измежду най-известните му театрални дрехи дружно с продаденото за 1,8 милиона $ на търг през 2011 година кожено яке в алено и бяло от музикалния видеоклип на " Thriller ".

Вещите на артиста са измежду най-колекционираните след неочакваната му гибел през 2009 г. в Лос Анджелис на 50-годишна възраст от свръхдоза анестетик, който той приемал като приспивателно.

На търга на 10 ноември в " Хард рок кафе " в Ню Йорк ще бъдат изложени също електрически китари, на които са свирили Боб Дилън, Пол Маккартни, Ерик Клептън и Ди Едж и Боно от U2. Очаква се за всяка от китарите да бъдат платени сред 20 000 и 50 000 $.

Част от приходите от търга ще бъдат предоставени на фондацията " Мюзикеърс ", която обезпечава на членове на музикалната общественост достъп до лечения против пристрастяването към опиати и медикаменти, без значение от финансовото им положение.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР