Черно-синята коалиция на Австрийската народна партия (АНП) и Партия на

...
Черно-синята коалиция на Австрийската народна партия (АНП) и Партия на
Коментари Харесай

В Австрия няма да има референдум за членството на страната в ЕС

Черно-синята коалиция на Австрийската национална партия (АНП) и „ Партия на свободата на Австрия “ няма да провеждат референдум за участието на страната в Европейския съюз. Това стана ясно в границите на конференция, на която водачите на двете партии показаха програмата си за ръководство, предават AFP и " Фокус ". „ Ние заставаме зад Европейски Съюз. Но това не значи, че не можем да бъдем сериозни към него “, съобщи ръководителят на „ Партия на свободата на Австрия “ Хайнц-Кристиан Щрахе.
" Ние стоим пред Европейски Съюз ", сподели пред репортера Страш, когато той и бъдещият канцлер Себастиан Курс от консервативната национална партия (ОЕВП) разкриха взаимната си стратегия. " Но това не значи, че не можем да бъдем сериозни към Европейски Съюз. "

По-рано в събота водачът на Австрийската национална партия (АНП) Себастиан Курц и ръководителят на „ Партия на свободата на Австрия “ Хайнц-Кристиан Щрахе осведомиха президента на страната Александер Ван Дер Белен за сполучливото привършване на договарянията за сформиране на ръководеща коалиция във Виена. Разговорът при закрити порти бе извършен в двореца Хофбург в часовете преди обед в събота. След това австрийският президент разгласи, че ще пристъпи към диалози с политиците, препоръчани за министерските постове. „ След това няма да има никакви спънки за сформиране на държавното управление още идната седмица “, акцентира Ван Дер Белен.

Президентът на Австрия има запаси към черно-синьото държавно управление, което ще ръководи във Виена през идващите четири години, въпреки в формалното си изказване да избегна съзнателно слагането на оценка за него. През последните седмици обаче той неведнъж повтаряше, че в полза на страната е Австрия да бъде в центъра на мощен Европейски съюз, а главните човешки права и свободи би трябвало да са „ компас “ на ръководството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР