Черно счетоводство е намерено в дома на общинския съветник от

...
Черно счетоводство е намерено в дома на общинския съветник от
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор Иван Гешев съобщи много скандална новина за Бенчо Бенчев и Митьо Очите, далаверата е била огромна!

Черно счетоводство е открито в дома на общинския консултант от Бургас Бенчо Бенчев по време на претърсването през днешния ден, заяви пред публицисти заместник-главният прокурор Иван Гешев. В бележките е посочено какъв брой пари би трябвало да се дадат на водача на проведената незаконна група Димитър Желязков – Митьо Очите, написа " Труд ".

Днес са били претърсени над 30 адреса, измежду които и офиси на компании, свързани с Желязков, както и на всички компании, които импровизирано са свързани с него, само че са на разнообразни подставени лица. Претърсени са и адресите на 7 души, които късно нощес бяха предадени на Министерство на вътрешните работи от способените турски управляващи по реда на административни процедури.

„ Не съм осведомен с турското законодателство и почтено казано това не ме интересува. Преценили са, че тези лица са проблем за тяхната национална сигурност, тъй като обитават с лице, което се търси от Интерпол за присъединяване в проведена незаконна група “, изясни Гешев. Той описа хронологията на събитията от последните дни.

Установено е, че водачът на проведената незаконна група на 3 август към 19.09 ч. е бил в Гърция и минал граничния пункт Ипсала в посока Турция с лек автомобил. Това се случило няколко часа откакто е била издадена европейска заповед за арест, само че с цел да бъде обработена е трябвало несъмнено софтуерно време. Автомобилът е благосъстоятелност на компания с шеф и притежател Бенчо Бенчев. Той е бил в същата кола и е арестуван в дребните часове на нощта в петък против събота в хотелска стая. Няколко стаи са били регистрирани на имената на Бенчев и още едно лице, български жител. Желязков не е бил регистриран там и това съгласно Гешев не е инцидентно. Утре сутринта спецпрокурорите ще проучват всички доказателства от разпитите на очевидци и претърсванията и ще се реши дали има учредения да се образува настрана досъдебно произвеждане за така наречен персонално укривателство. Ако има доказателства за такова то ще бъде отделено и изпратено на способената прокуратура в Бургас. В дома на Бенчев са открити доста оръжия и муниции, само че към момента се ревизира дали те са законни или не. До края на днешния ден изтича 24-часовата полицейска мярка за задържане и следва да се реши дали седемте българище бъдат разпитани като очевидци. По отношение на Бенчев ще се работи по следствие както за присъединяване в проведена незаконна група, по този начин и за пране на пари с оглед откритото черно счетоводство в дома му. Извършват се инспекции на целия бизнес на участниците, защото немалка част от него е и законен. Гешев напомни, че при положение на пране на пари огромна част от финансите се влагат в законна активност.

„ Не е загадка за обществото с какво се занимава Желязков и какво държи по Черноморието. Явно е било загадка за някои други държавни служби “, сподели Гешев. Едно от лицата, оповестено за търсене в Испания се е върнало в България и се е предало и към този момент има обвиняване. Все още се търси различен общински консултант – Пейко Янков. За него е издадена европейска заповед за арест. „ Доста престъпни лица се предадоха от четвъртък до момента. Това е най-странното – индивидът или не гледа телевизия, или макар че е от „ Сила “, не е задоволително мощен и се тормози да се яви пред българското правораздаване “, разяснява Гешев. „ По отношение на това дали Митьо Очите се желае в Турция да се гледа дело за екстрадиция, илище се съгласи непринудено да се върне в България, Гешев разяснява: „ Независимо какво мислим за този човек, той несъмнено не е нерешителен и няма репутационни проблеми да се яви пред българското правораздаване за разлика от някои други хора, които се намират в прилежащи на България страни “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР