Черно море Приоритет №1 за мен е финансовото оздравяване на ДКЦ

...
Черно море
Приоритет №1 за мен е финансовото оздравяване на ДКЦ
Коментари Харесай

Новият шеф на ДКЦ Чайка“: Приоритет №1 е финансовото оздравяване на лечебното заведение

Черно море Приоритет №1 за мен е финансовото излекуване на ДКЦ " Чайка ". Това заяви новият шеф на общинското лечебно заведение доктор Румен Димов в утринния блок на тв " Черно море ". Той изясни, че най-големият заварен от предшественика му проблем е дълговременно неплащане на отговорностите към Национална агенция за приходите, довело до струпване на огромен дълг и до обстановка, при която лихвите са се изравнили с главницата.
Междувременно е подписано съглашение с данъчните за разсрочено погасяване на отговорностите. Моята цел е повишение на ежемесечната вноска към тях, с цел да се понижат отговорностите и лихвите, които Национална агенция за приходите постанова като наказателна клауза, разясни доктор Димов. Поне година и половина - две ще са нужни за погасяване на задълженията, планува неговият проект за финансово излекуване на лечебното заведение. В момента приходите на ДКЦ-то са на плюс, което е причина за постоянно погашение на заплатите, за опазване на размера им и за увеличение на месечната вноска към данъчните.
Перспективите пред ДКЦ "Чайка " са да обслужва по-голям контингент от пациенти, които са се сдобили с жилища в разширяващата се курортна зона в града. Там живеят към този момент доста младежи с добър обществен статус, сподели още доктор Димов. Друг приоритет пред новото управление е възобновяване на връзките с хотелиери и туроператорски компании за здравно обслужване на туристите и повишение на приходите.

Установих също, че две трети от личния състав на ДКЦ-то работи на цивилен и почасови контракти. Това води до отлив на пациенти поради разпокъсаността на работното време. Моята цел е най-малко 50% от личния състав да бъде на главен трудов контракт, с цел да осигурим 8-часово обслужване на пациентите, добави новият шеф. ДКЦ " Чайка " ще работи и за изнасяне на консултативната и диагностична активност в дома на пациента, което ще бъде на първо място в името на неговото здраве. Планира се също разширение на активността и с доброволните застрахователни фондове и увеличение на кешовите заплащания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР