Черно море започна силно пролетния полусезон и беше участник в

...
Черно море започна силно пролетния полусезон и беше участник в
Коментари Харесай

Илиан Илиев за Ивайло Стоянов: Надявам се в бъдеще да не се срещаме с този съдия

Черно море стартира мощно пролетния полусезон и беше участник в най-интересния и първокласен мач до този миг в елита - против Левски.

В изявление за petel.bg треньорът на " моряците " Илиан Илиев се връща към драмата със " сините " на " Тича " и разяснява любопитни елементи от дуела, откакто го е изгледал наново на запис. Специалистът разкрива също по какъв начин желае да играе неговият отбор и насочва забавни рекомендации към бъдещия началник на футболната ни централа.
 Черно море и Левски приключиха 2:2
Луд мач на " Тича "! Два червени картона, два гола в продължението на дуела и 2:2 сред Черно море и Левски!

Двата отбора изиграха впечатляващ мач

Г-н Илиев, тръгнахте с 4 точки от 6 вероятни в първите два пролетни мача. Доволен ли сте от старта на втория полусезон?

- В игрово отношение нямаме огромни искания към момчетата, въпреки че постоянно има нещо за възстановяване. Съжалявам обаче, че можеше да сме с цялостен актив от точки, защото в много оспорвания дуел за нашето състезание с Левски, предвид на ситуациите, които създадохме, можехме да спечелим. Но съгласно развиването на мача в края, одобряваме резултата.

Изминаха пет дни от драмата с Левски, само че подобен мач не се играе всяка седмица и по тази причина желая да ви попитам, кое ви хареса в играта на вашия тим и имате ли забележки към играчите?

- Хареса ми, че се опитвахме да играем бързо с топката и търсехме празните пространства. Имахме и бърза реакция след загубата на топката. Трябваше обаче да сме по-настоятелни и по-прецизни в завършващата фаза, както и по-концентрирани.

При първия им гол да вземем за пример допуснахме пас зад тила на отбраната. В последна сметка се получи добър дуел за нашите стандарти и това са мачове, които държат интереса на хората.
 Снимка 468343
Източник:

Как приехте грешките на Митрович за двата гола на Левски и по какъв начин се усеща той сега?

- Неговите неточности, както и на последните в отбрана постоянно се виждат. Но, когато един вратар е решил да излиза и спре по средата, е същата работа и в случай че е траял. Ясно е, че не взе верните решения, само че по-важно е, че момчетата не стопираха да търсят успеха даже с човек по малко.

Как желаете да играе Черно море оттук насетне и с изключение на влизане в Топ 6, какви други цели си поставяте?кво казахте на съдията след първото полувреме?

- Това е тематика, която мъчно се разяснява. До изгонването се получи двуостър мач. След изгонването на Иса мачът се скапе и остана чувството, че има ненужно напрежение от решенията на съдията. След като изгледах наново срещата, считам, че съдийството беше преднамерено.
 Снимка 468105
Източник:

Ще бъдете ли по-конкретен?

- Как по този начин, съдията тъкмо улучваше тези, които са евентуално застрашени от санкции. На Патрик му сподели картон поради отборната наслада след първия ни гол. Иса изобщо не трябваше да получава жълт картон за удар, защото това е симулация на Каргас. Последва пряк червен картон за Иса. Защо не му сподели втори жълт, тогава отиваше на един мач. В това състояние картон бе показан и на Дани Димов, откакто капитанът има право да попита за какво бе глобен Иса. Жълтият картон на Виктор Попов бе показан за безопасен фаул и беше безусловно преувеличен. Този арбитър ни ощети и в мача с Лудогорец във Варна в 4-тия кръг, тъй че ние чакахме нещо сходно, само че по този начин да ни приготви и за идващите мачове, не сме очаквали. Надявам се в бъдеще да не се срещаме с този човек по терените.

Изгледахме мача, имаше най-малко 12-15 обстановки с друг аршин за проявление на картони и присъждане на фаулове. Различен аршин за авантаж, с който се стопира рискова контраофанзива. Но " " paciencia (търпение). Приемаме всичко това, че ни " нагласиха " и продължаваме напред - да играем по същия начн и да се борим.

Но съдията сподели и доста картони и на Левски?

- Така е, тези неща бяха доста добре премислени от съдията. Той искаше нервозен мач, в който да има доста картони и санкции и за двата тима. И по този начин и се получи, доста непотребни нерви, картони и осъдени футболисти и на двата тима.

Черно море гостува обезкръвен на Ботев в следващия значим мач за Топ 6, това тормози ли ви?

- Чак обезкръвен, не мисля. Вижте, в контролите в Турция показахме, че за нас няма значение кой отсъства, кой излиза и кой влиза, тъй като всички демонстрират дух и предпочитание за игра, и се стремят да играят добър футбол. Естествено, че не е прелестно да ти отстранят петима футболисти по подобен метод, само че такава е у нас конюнктурата, привикнали сме. С Ботев бяхме дружно на лагер, добър тим, изключително в Пловдив се играе мъчно. С Феро, Дидо Божилов и Лилчо сме другари, и чакам да стане един прелестен мач за публиката.
 Снимка 468101
Източник:

Вие също сте осъден. Ще се отрази ли на вашия тим отсъствието ви от пейката?

- С Петър Костадинов сме дружно дълго време и няма да се промени нищо. Най-важно е да сглобим боеспособен състав и на терена да се изпълнят поставените задания. Но щом става въпрос още веднъж за моето наказване, дано се върна към края на първото полувреме с Левски. Изпълнихме пай корнер, дадохме топката на фланга и щяхме да я центрираме, когато съдията свири завършек на полувремето. В този миг Стефан Станчев беше останал финален в отбрана. Той попита рефера: " Ако аз се бях подхлъзнал и топката беше в тях, щеше ли да оставиш играта да продължи? "

Така че оттова потеглиха нещата. Съдията написал в отчета, че съм ритал бутилки, което не е правилно. Дано новият президент на БФС да вземе съществени ограничения за съдийството, тъй като и на други мачове съдиите позволяват неприемливи неточности.
 Снимка 468109
Източник:

Как желаете да играе Черно море оттук насетне и с изключение на влизане в Топ 6, какви други цели си поставяте?

- Моето предпочитание е да играем добър футбол и да поддържаме непрекъснато положително игрово равнище. Нека тези четири мача да се изиграят, в случай че не успеем да влезем в шестицата, ще премислим нещата и ще забележим какви цели ще си сложим. Лошото е, че не си знаем програмата, по кое време са мачовете по дни и часове, по кое време са почивките. Неща, които сигурно трябваше да са ясни от дълго време. Наскоро четох изявление на функционер от Футболния съюз. Казва, че нашата стратегия била подвластна от присъединяване на наши тимове в евротурнирите, и от програмата на британското състезание, по този начин малкия екран правела програмата ни, съобразено с тях. След като и на двете места програмата е ясна от месеци по дати и часове, за какво ние не знаем по кое време играем с Берое?

След 10 дни има отмора, а ние не сме наясно с програмата си и не знаем с кой да създадем контрола и по кое време. Наясно сме, че програмата е съобразена с малките екрани, само че най-малко може да дефинират датите, а часовете да ги кажат по-късно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР