Черно море записа успех с 2:1 при домакинството си на

...
Черно море записа успех с 2:1 при домакинството си на
Коментари Харесай

Черно море направи обрат и победи Пирин с 2:1

Черно море записа триумф с 2:1 при семейството си на Пирин Благоевград в мач от 15-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион „ Тича “ във Варна. Юго Комано откри резултата в 9-ата минута, а Пабло Гарсия изравни в 17-ата, а в 83-ата Даниел Димов донесе цялостния поврат за „ моряците “.

Черно море сътвори първата добра опция в мача още в 5-ата минута. Мартин Дичев центрира в наказателното поле, където Алекс Фернандес не съумя да играе с топката. Кълбото се озова в Атанас Илиев, който насочи удар от придвижване, само че Максим Ковальов се оправи. „ Mоряците “ продължиха да са по-активният тимове и удари на Мазир Сула и Едгар Пашеко бяха блокирани.

В 9-ата минута обратно на протичащото се на терена досега Пирин откриха резултата. Дмитро Семенив почисти топката, а това се трансформира в подаване към Юго Комано, който бутна топката с глава и се освободи от Даниел Димов и излезе самичък против Иван Дюлгеров. Вратарят излезе да го пресрещне, само че нападателят съумя да пусне топката около него за 1:0.

Варненци пробваха незабавно да върнат гола и Алекс Фернандес насочи мощен удар от далечна отдалеченост, който мина около вратата. Малко по-късно Семенив насочи слаб удар, който не затрудни Иван Дюлгеров. В 15-ата минута Едгар Пашеко се озова на върха на офанзивата и засече центриране отдясно, само че ударът му мина рисково около гредата.

Черно море съумя да изравни резултата в 17-ата минута. Мазир Сула центрира от корнер, а Семенив в опита си да почисти топката я насочи към далечната греда, където Пабло Гарсия с глава я прати във вратата за 1:1.

„ Моряците “ пробваха бързо да стигнат и до поврат. В 20-ата минута Сула шутира от към 20 метра, само че Ковальов съумя да избие топката. Пет минути по-късно „ орлетата “ бяха покрай втори гол. Мартин Дичев сбърка, а от това се възползва Комано, който овладя и напредна през центъра. Французинът пусна подаване към Борис Тютюков отляво, а нападателят опита удар, който след рикошет в крайници на Живко Атанасов мина рисково около гредата.

В 34-ата минута Алекс Фернандес навлезе в наказателното поле отдясно и потърси далечния ъгъл, като след рикошет топката излезе в корнер. След неговото осъществяване Даниел Димов насочи удар с глава, който Христо Попадийн почисти от голлинията. Малко по-късно Ковальов улови удар на Атанас Илиев от към 11-12 метра.

В 39-ата минута гостите реализираха бърз преход от отбрана в офанзива. Юго Комано откри Аймен Суда, който съумя да се измъкне от Панов и Димов и да насочи удар, който мина над вратата. В последната минута на първата част Бенгюзов центрира от корнер на близката греда, а Арлинд Дакай не съумя да почисти топката и разреши на Тютюков да насочи удар от дребен ъгъл, който мина рисково около гредата.

В 52-ата минута влезлият на полувремето в игра Брено шутира от границата на наказателното поле, само че не затрудни Ковальов. В 61-ата минута „ моряците “ можеше да вкарат гол на да пъти. Мишаел напредна през центъра и подаде към Мартин Милушев отдясно. Младокът потърси далечния ъгъл, само че топката срещна гредата. Топката остана във притежание на домакините и се озова в Цветомир Панов, който шутира от към десетина метра, само че около задачата.

Малко по-късно гостите проведоха рискова контраофанзива. Комано напредна с топката, влезе в наказателното поле, след което върна към резервата Симеон Александров. Крилото залъга съперник, след което насочи удар от към 15 метра. Дюлгеров в началото не съумя да улови, само че по-късно поправи грешката си. В 83-ата минута Данил Димов се оказа на точното място след центриране в наказателното поле и с глава донесе цялостния поврат за „ моряците “.

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Даниел Димов, Цветомир Панов, Мартин Дичев, Пабло Гарсия (76 – Исмаил Иса), Арлинд Дакай (46 – Брено Тейшейра), Алекс Фернандес, Едгар Пашеко (58 – Мартин Милушев), 8. Мазир Сула, 9. Атанас Илиев (58 – Мишаел).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР