Черно море записа първа загуба за сезона след като в

...
Черно море записа първа загуба за сезона след като в
Коментари Харесай

Черно море с първа загуба в първенството след 1:2 от Лудогорец. Двамата основни голмайстори на варненци се контузиха

Черно море записа първа загуба за сезона откакто в мач от 6-я кръг отстъпи с 1:2 от първенеца Лудогорец пред цялостните трибуни на стадион „ Тича ”.

Варненци поведоха с гол на  Родриго в 28-ата минута, само че позволиха цялостен поврат след попадения на Битон о в 32-ата и на Кешерю в 74-ата.

Другата неприятна вест, е че двамата съществени голмайстори - Исмаил Иса и Родриго, бяха сменени наложително заради травми.

Разградчани пък приключиха срещата с 10 души, откакто влезлият като запаса Марселиньо бе изпъден от съдията с 2 жълти картона.

Първото по-интересно състояние бе пред вратата на гостите. Андраде стреля добре от 22 метра в третата минута, само че Илиев избави.
В 24-ата минута Лудогорец провежда първата си по-добра офанзива. Чибота и Кешерю комбинираха добре отляво в наказателното поле и последва рисково центриране на руцънеца, с което отбраната на моряците се оправи. Топката обаче бе овладяна от Битон, който шутира рисково, само че Дюлгеров мазета в корнер.

Само 120 секунди по-късно Черно море като по знамение не откри резултата. Поредната порция подхлъзвания на Горалски и още един негов съотборник разреши на Родриго да овладее отляво. Фуjболистът на варненци преодоля Терзиев и откри непокрития Ндонгала, който стреля от седем-осем метра, само че Пламен Илиев някак избави.

Секунди по-рано орлите желаеха дузпа за игра с ръка на футболист на домакините, само че реферът Ивайло Стоянов реши, че ударът на Битон е от прекомерно близка отдалеченост.

Далеч по-добрата игра на Черно море в тези минути бе материализирана в 28-ата минута. Тогава Анисе позволи следващата си неточност в центъра и разреши на Родриго да се озове един на един против Терзиев. Нападателят финтира бранителя на гостите и след брилянтен фалцов шут в долния ляв ъгъл откри - 1:0 за Черно море.

Радостта на домакините не продължи дълго, защото Лудогорец изравни в 32-ата минута с малко чудноват гол. Шампионът на България получи право да извърши фаул от дясно в половината на варненци. Битон завъртя топката пред бранителите на домакините, малко не доближи на Жоржиньо да я засече, само че това деяние на нападателя заблуди Дюлгеров и тя се озова в мрежата на Черно море за 1:1

До края на полувремето Черно море продължи да е по-активният и добър тим на терена, само че в 42-ата минута Лудогорец пропусна отлична опция за цялостен поврат. Чибота откри Жоржиньо с 40-метров пас, последва брилянтно подаване с едно допиране от въздуха към Кешерю, румънецът стреля от воле с левия крайник, само че Дюлгеров избави шута, който му бе насочен от десетина метра.

Слабата игра на Горалски и Анисе в центъра на терена принуди наставника на орлите Стойчо Стоев да извърши промяна на почивката. На мястото на поляка влезе Светослав Дяков.

Именно Дяков извърши нарушаване пред личното си наказателно поле в 50-ата имнута, а Андраде нацели дясната греда след неговото осъществяване. Някъде тук моряците направиха втора насилствена промяна, защото още в 13-ата минута Исмаил Иса бе заменен поради разтежение, а същата контузия получи и Родриго.

В 68-ата минута Кешерю прояви нарцисизъм и вместо да подаде към излизащия самичък против вратаря Жоржиньо той опита с самостоятелен пробив през трима противникови футболисти да приключи офанзивата, а това се оказа неточност.

В ответната офанзива Попов реализира отличен 60-метров пробив отдясно, последва прострелно центриране към Андраде, само че малко не доближи на нападателя да засече от седем-осем метра против вратата.

В 72-ата минута в игра за орлите се появи оправданият Марселиньо. Това се оказа преломен миг, защото единствено 120 секунди по-късно бразилецът центрира към Кешерю, който с глава прониза Дюлгеров - 2:1 за Лудогорец.В 86-ата минута Марселиньо бутна в тил при битка за топката Попов, за което реферът Ивайло Стоянов му сподели втори жълт и респективно червен картон.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР