Черно море Тича стигна до финал на държавното първенство за

...
Черно море Тича стигна до финал на държавното първенство за
Коментари Харесай

Черно море Тича е на финал в държавното за юноши до 19 години

Черно море Тича стигна до край на държавното състезание за юноши U19 след измъчена победа над ЦСКА с 88:76.

``
реклама

“Моряците ” изоставаха доникъде на последната част, когато направиха поврат и взеха успеха. ЦСКА се бори извънредно макар по-младия си състав и единствено малко повече устойчивост и опит в края не им стигнаха да изненадат огромния любимец.

Черно море изглеждаше супер сепнато през цялото време и това се съобщи бързо на терена, като варненци пропускаха и отворени стрелби. ЦСКА се нуждаеше единствено от няколко минути, с цел да се възползва от това, осъществя няколко следващи офанзиви, вкара три тройки и се откъсна напред. Както нормално, един път вдъхновен, “червеният ” състав материализира това и дръпна с двуцифрена разлика.

В средата на втория интервал ЦСКА играеше към този момент напълно необезпокоявано, като Черно море бележеше единствено от някоя инцидентна тройка и стоеше доста пасивно в отбрана. Към края на полувремето задатъкът стигна 18 точки.

Въпреки напъните на варненци, ЦСКА поддържаше двуцифрената си преднина и в третия интервал, като единствено в един миг Черно море се приближи на девет от противника. “Червените ” бяха доста акуратни в дейностите си, ограничиха доста грешките и това им носеше триумф.

С първите пет точки за последната четвърт Черно море най-сетне сподели живот, стопи до пет разликата и бе деен в офанзива запърви път в мача. ЦСКА обаче връщаше незабавно точки, с цел да остане напред. Мартин Стефанов вкара три следващи тройки за варненци, а още една на Петър Христов направи разликата една-единствена точка, със 6 минути на часовника. Отново Христов бе прецизен две минути по-късно, с цел да даде от тройката за първи път преднина на “моряците ”.

След като направи фантастични мачове в групите, Виктор Маргаритов нямаше ден от тройката и макар големите старания повече успяваше да намира съотборниците си, в сравнение с да бележи. Силите на Емилиян Грудов също се изчерпаха и дабъл-дабълът му не стигна за успеха.

Така невероятната последна четвърт и 37:15 в нея се оказа задоволително да заличи пасива и да донесе успеха на Черно море.

Александър Кръстев бе страховит за варненци с 24 точки и 9 битки, 19 плюс 7 битки добави Мартин Стефанов. Михаил Молдов поддържаше Черно море през целия дуел и приключи с 18 точки, 7 битки и 5 асистенции.

Грудов приключи с 22 точки и 14 битки за ЦСКА, Маргаритов добави 13 плюс 11 асистенции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР