Черно море Тича се класира за четвъртфиналите в турнира за

...
Черно море Тича се класира за четвъртфиналите в турнира за
Коментари Харесай

Наказателната акция на Черно море Тича продължава! Варненци на 1/4-финал за Купата

Черно море Тича се класира за четвъртфиналите в шампионата за Купата на България по баскетбол за мъже.

В последния мач от предварителните кръгове баскетболистите на Дарин Великов се постановиха над Спартак (Плевен) вкъщи с 92:74. „ Моряците “ поведоха през цялото време и до края не изпуснаха водачеството си. Това бе втори триумф за тях в серията, откакто те завоюваха и първия мач сред двата отбора в Плевен.
 
Другият тим, който си обезпечи място на четвъртфиналите след изиграването на предварителните кръгове, е Ямбол. В идващия стадий ще се причислят и шестте тима, които през този сезон участваха в европейските клубни шампионати – Лукойл Академик, Балкан, Берое, Рилски състезател, Левски 2014 и Академик Бултекс 99.
 
Домакините имаха преимущество в началните минути и след 10 минути игра водеха с 21:17. „ Моряците “ поддържаха задатък от няколко точки и през втория интервал, като разликата в тяхна изгода бързо стана двуцифрена. Гостите обаче съумяха да стопят част от пасива си и на почивката изоставаха с 5 точки.
 
Черно море Тича поддържаше задатъка си и след паузата. Баскетболистите на Александър Дяковски обаче демонстрираха, че няма да се предадат толкоз елементарно и в заключителните минути на третата четвърт се приближиха единствено на 4 точки от своя противник. Домакините обаче изиграха доста мощна последна част и не позволиха изненада.
 
Най-резултатен за триумфа бе Цветослав Острев с 19 точки, макар че за втори следващ мач играе със строшен пръст. Симеон Илиев вкара 18 точки, 15 има Милиян Боцка, с 12 е Николай Грозев, а 11 добави Веселин Георгиев.
 
За Спартак Плевен Герасим Николов бе над всички с 29 точки, по 13 имат Милен Дудев и Николай Маринов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР