Черно море Тича посреща Рилски спортист в мач от 20-ия

...
Черно море Тича посреща Рилски спортист в мач от 20-ия
Коментари Харесай

Цецо Острев: Извадихме си поуките от загубата от Левски Лукойл

Черно море Тича посреща Рилски състезател в мач от 20-ия кръг на Националната баскетболна лига. Двубоят във Варна е на 18 март от 18,30 часа в зала „ Христо Борисов “. В предходният кръг варненци демонстрираха слаба игра и разумно бяха надиграни от Левски Лукойл. Седмица по-късно " моряците " желаят да покажат, че това е било моментно положение и сполучливо да се опълчват на новия притежател на Купата на България.

" Не сме не запомнили загубата, тъй като трябваше да си извадим поучения от този дуел – съобщи плеймейкърът на отбора Цветослав Острев. – Изиграхме доста неприятен мач. Надявам се против Рилски състезател, който също е един от любимците за купата, да не изглеждаме по този начин, както против „ сините “. Направихме си генералните заключения да не позволяваме обикновени неточности. “

В дуела против Левски Лукойл играчите на Черно море Тича имаха доста слаба успеваемост при пукотевица от далечно разстояние. " Моряците " осъществиха единствено 5 тройки от 25 опита. " Стрелбата от разстояние е нещо, което мъчно можеш да предвидиш – разяснява Острев. – Колкото и да работиш, на мача не се получава, тъй като значително това е душeвност. Тренираме всички детайли всяка седмица, само че има моменти когато каквото и да направиш. Най-добрите ни изпълнители от тройката Веселин Георгиев и Николай Грозев имаха доста малко тренировки. Веско не бе играл месец, до момента в който Ники пропусна срещите от януари насам. Така че пропуските им са обясними и бе обикновено да не са в оптимална форма. Но това не ни оправдава. Наистина процентът ни на успеваемост бе драматичен ".

На Острев, който е измежду най-опитните играчи в състава на Черно море Тича, му се постанова през по-голямата част от сезона да играе приблизително по 30 минути на мач. " Обстоятелствата постановиха да съм повече време на терена. Още преди началото на сезона ни съпътстват доста проблеми, а сега на моята позиция няма равносилен заместител. Димитър Илиев се включи добре, само че и на него му би трябвало повече време да се приспособява както към тима, по този начин и към по-твърдата и физическа игра, която се играе в НБЛ. Мартин Коцев също не е заякнал физически и това постанова аз да играя повече минути във всяка една среща. Това не е доста добре, тъй като няма по какъв начин непрекъснато да съм съвършен и мъчно мога да оказа помощ непрекъснато в двете етапи на играта ", сподели той.

Срещу „ моряците “ най-вероятно няма да играе контузения Йордан Бозов. „ Разбира се, че това за нас ще е огромен плюс. –Той е най-хубавият състезател в последните няколко години и го потвърждава всеки сезон. Въпреки това „ Рилски състезател “ изобщо не става по-слаб тим. Постигнаха нова победа в Балканската лига и то без Бозов. Има кой да го замести – Златин Георгиев, Мартин Маринов. Но ние гледаме нашите мощни страни и се надяваме този път да зарадваме публиката, която макар слабата ни игра преди дни още веднъж ни поддържаше до последно “, приключи баскетболистът на варненци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР