Черно море Тича показа съвсем друго лице след грешната стъпка

...
Черно море Тича показа съвсем друго лице след грешната стъпка
Коментари Харесай

Баскетболистите на Черно море Тича подчиниха лидера във Варна

Черно море Тича сподели напълно друго лице след неверната стъпка против Спартак Плевен преди дни и фиксира първи успех в Топ 6 на Sesame НБЛ, написа.

Баскетболистите на Кирил Болшаков матираха Черноморец с 89:82 в среща от 24-ия кръг, изиграна в зала „ Христо Борисов “. Първото полувреме мина през известни амплитуди и за двете страни, само че през второто „ моряците “ постановиха волята си и до края удържаха щурма на „ акулите “, нанасяйки им второ следващо проваляне в Първата шестица. От ротацията на варненския тим липсваше Морис Крийк, само че в състава се завърна Берк Мехмед.

Варненският отбор продължава да заема последното шесто място във краткотрайното класиране, като има на сметката си 11 победи и 13 загуби. От своя страна съставът на Васил Евтимов се смъкна до втората позиция след успеха на Рилски състезател против ЦСКА, а против името му личат 19 триумфа и 5 провали. На 9 март (събота) Черно море ще семейства на Балкан, до момента в който Черноморец ще посрещне точно „ армейците “.

Играта под коша и бързите офанзиви бяха водеща в дебютните минути. Гостите се възползваха по-бързо от обстоятелствата и на няколко пъти матираха варненската отбрана главно посредством наличието на Андрей Иванов. Мартин Коцев отговори на предизвикването и домакините си стъпиха на краката до известна степен, само че напъните на Шон Смит, Алекс Уандие и Иванов, както и по-солидното показване в отбрана, даде опция на „ акулите “ да се снабдят с задатък от 11 точки в края на встъпителния интервал.

 

Солови акции на Аверил Угба, Иван Спиров и Къртис Джоунс, направиха по този начин, че „ моряците “ да покажат силата си и да слагат равенството на таблото при започване на идната десетка. Настоящите вицешампиони стабилизираха играта си в отбранителен проект, а Ладериен Грфин и Травис МакКонико им върнаха самочувствието на водачи в резултата. Джоунс още веднъж се оказа в ролята на главния мотор за варненския тим и възвърне паритета, само че наказателната акция на Иванов се погрижи отборът от Бургас да се отдръпна в съблекалнята при 46-43.

Домакините повториха упражнението от втората част и на старта на третата, защото погледнаха самоуверено към обрата, сбъднат от Костадин Лазаров, Коцев, Угба и Спиров.  Въпреки проблясуците на Смит и МакКонико, „ акулите “ изпаднаха в нокдаун и мъчно намираха причини да отвърнат на удара. Впоследствие Тач Ънру, Лазаров и Коцев обезвредиха пробуждането на Милен Захариев, с цел да тласнат „ моряците “ с 9-точков актив след 30 минути игрово време.

Кош на Спиров в откриващите моменти на заключителната четвърт обезпечи късмет на варненския тим да се докопа до двуцифрена разлика. Доза атракция, дело на Смит и МакКонико, демонстрираха, че настоящите вицешампиони не са подготвени да развеят бялото знаме. Постепенно на сцената изгряха Венелин Христов, Коцев и Угба, които в този миг се постараха домакините да надигнат глава. Геройства на МакКонико и Иванов още веднъж възвърнаха очакванията на гостите във финалните акомпанименти за освен това, само че Джоунс и Угба ги отхвърлиха от тези планове, поставяйки точка на разногласието.

Къртис Джоунс въодушеви Черно море за триумфа със своите 19 точки, 5 битки и 5 асистенции.

Травис МаККонико се отличи за Черноморец с 21 точки, 5 битки и 5 асистенции 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР