Черно море спечели с 2:0 домакинството си на Арда от

...
Черно море спечели с 2:0 домакинството си на Арда от
Коментари Харесай

Луков не спаси Арда във Варна

Черно море завоюва с 2:0 семейството си на Арда от 23-тия кръг на efbet Лига. Матиас Курьор (57) и Евгений Сердюк (78) донесоха успеха на " моряците ", които се приближиха на точка до третия в класирането Ботев Пд.
Домакините натиснаха в началните минути и сътвориха няколко рискове за вратата на Мартин Луков. В 5-ата минута прекрасен удар на Мазир Сула беше избит от някогашния народен пазач. Последва нов тежък шут на Стефан Велев, само че Луков съумя да го боксира. Секунди по-късно Матиас Курьор беше изведен зад отбраната на Арда. Той нахлу в наказателното поле и опита удар по диагонала, само че право в ръцете на вратаря. В 10-ата минута „ моряците “ пропуснаха най-хубавия си късмет от началото на мача. Курьор се озова очи в очи с Луков, откакто надбяга бранителите и стреля, само че високо над гредата.
Четвърт час след началото капитанът на гостите Иван Коконов опита изстрел от далечно разстояние, само че без проблеми Иван Дюлгеров улови удара му.
В 20-ата минута Пабло Гарсия лиши в центъра и мигновено започва контраофанзива. Евгений Сердюк получи в наказателното поле, само че ударът му в близкия ъгъл беше отклонен в корнер от Алекс Петков. Пет минути по-късно след центриране от корнер с известна доза шанс топката стигна до Милен Желев, който стреля с глава, само че право в ръцете на Дюлгеров. В 40-ата минута Тонислав Йорданов беше изведен с дълго подаване. Дюлгеров не излезе разчетено и разреши на нападателя да го трансферира, само че ударът му трансферира и вратата.
Минута преди почивката Мартин Луков още веднъж блесна със ужасно избавяне, с което резервира нулевото тъждество. Курьор овладя в наказателното поле и комбинира със Сердюк. Украинецът стреля от към 11 м, само че стражът на кърджалийци мазета с крайник. Стефан Велев стреля от границата на пеналтерията. Получи се рикошет в крайник на бранител. Луков беше заловен в крачка и се озова на земята, само че от легнало състояние съумя да избави. Обаче имаше и засада освен това състояние.
12 минути след почивката Давид Кики почисти доста неприятно с глава и подари топката на Велислав Василев. Той опита удар от дъгата на наказателното поле. Младокът не откри добре топката, само че се получи пас към Матиас Курьор (57). Нападателят беше с тил към вратата, само че съумя елегантно да се обърне и с мощен удар от въздуха преодоля Луков.
В идващите минути Черно море продължи да е по-активният тим, само че не съумя да заплаши съществено вратата на Луков. Постепенно Арда изнесе играта в предни позиции и в 71-вата минута беше доста покрай изравнителния гол. Давид Кики центрира от левия фланг. Дюлгеров подцени обстановката и опита с една ръка да улови топката, само че я изпусна и я сервира на тепсия на Тонислав Йорданов. Нападателят обаче стреля над вратата от непосредствена непосредственост. Отговорът на варненци пристигна в ответната офанзива. Велислав Василев пусна към Курьор. Той овладя и стреля от дребен ъгъл. Топката мина сред краката на Луков, само че се отби от левия непряк дирек. В 78-ата минута Евгений Сердюк постави точката на разногласието. Украинецът удвои преднината на домакините. Той проби отдясно, преодоля Алекс Петков и от дребен ъгъл матира Луков. Стражът очакваше подаване и беше сюрпризиран от завършека на Сердюк. Две минути по-късно Черно море беше покрай трети гол. Сердюк стреля рисково от границата на наказателното поле, само че топката прелетя над вратата. В добавеното време появилият се преди секунди в игра Николай Златев излезе на стрелкова позиция. Неговият удар обаче беше париран от Луков. Секунди преди края капитанът на малненци Даниел Димов беше оставен непокрит в наказателното поле. От близко разстояние ударът му с десния крайник мина около задачата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР