Черно море се справи макар и трудно с Ботев Враца

...
Черно море се справи макар и трудно с Ботев Враца
Коментари Харесай

Черно море и Илиан Илиев са царе по минимални победи през сезона

Черно море се оправи въпреки и мъчно с Ботев Враца с минималното 2:1. „ Моряците “ бяха любимец в този мач и в последна сметка го взеха. Прави усещане обаче, че им е по-трудно против на книга по-леките противници, против които се чака да диктуват играта.

Специално през този сезон както против дребни, по този начин и против огромни съперници, играчите на Илиан Илиев печелят минимално, отбелязва „ Мач Телеграф “. От 15 победи в шампионата дотук цели 11 са с един гол разлика.

Шест дуела бяха извоювани с 1:0 – против Хебър Пазарджик, Лудогорец, Ботев Пловдив, Арда и ЦСКА като хазаин, както и с 1:0 над Ботев Враца като посетител. С 2:1 бяха сломени Етър, Пирин Благоевград и Ботев Враца на „ Тича “, както и Етър във Велико Търново. Имаше и една победа с 3:2. Тя пристигна в 18-ия кръг против Крумовград вкъщи.

Интересно е и това, че двете най-големи победи за отбора на Илиан Илиев бяха реализирани против еднакъв противник. И това бе Славия. „ Белите “ бяха разгромени с 5:1 на стадион „ Александар Шаламанов “ в София, както и с 3:0 в ответния мач в морската столица.

С два гола разлика „ моряците “ се постановиха над Берое като хазаин (2:0) и Крумовград като посетител (3:1). Двубоят против дебютанта в елита н Коматево обаче не бе от лесните и краят му не бе дочакан умерено, като успеха доста приличаше на множеството от останалите, които по традиция този сезон са минимални.

Победите на Черно море с 1 гол разлика в първенството от началото на сезона:

1:0 – 6 пъти

2:1 – 4 пъти

3:2 – 1 път

Общо минимални победи – 11

Процент минимални победи от всички – 73,33%
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР