Черно море се класира за 1/4-финал в турнира за Купата

...
Черно море се класира за 1/4-финал в турнира за Купата
Коментари Харесай

Черно море е на 1/4-финал след феноменален последен мач на Курьор

Черно море се класира за 1/4-финал в шампионата за Купата на България.

Това стана факт, откакто „ моряците “ надиграха отбора на Локомотив Пловдив с 3:1 на стадион „ Тича “ във Варна. Гостите поведоха в резултата през първата част, само че свръхестествен Матиас Курьор донесе успеха на своите с два гола за цялостния поврат. Това бе финален мач за Курьор с екипа на Черно море, откакто договорът му изтече. Крайното 3:1 оформи Ангел Ангелов в даденото от съдията продължение.

Преди началото на дуела шефът на Националния фенклуб на „ моряците “ Иван Михайлов връчи на Матиас плакет и шалче на Черно море. Нападателят от Мартиника разгласи, че това е последният мач в кариерата му, а отсега нататък ще бъде скаут на „ моряците “.

В 6-ата минута Бирсент Карагарен шутира от директен свободен удар на към 15 метра, само че не откри очертанията на вратата. В 9-ата минута Димитър Илиев се освободи от Мимито, навлезе в наказателното поле отдясно и насочи удар с външен фалц, което предизвика блестяща интервенция от Иван Дюлгеров.

В 23-ата минута се получи безредие в наказателното поле на „ моряците “ след центриране от корнер. Удар на Димитър Илиев беше блокиран от Виктор Попов, а кълбото се озова в Райън Бидунга. Конгоанският бранител също насочи удар от десетина метра, само че Дюлгеров се оправи.

След половин час игра Черно море пропусна отличен късмет да поведе в резултата. Мимито лиши топката в центъра на терена и изведе Мазир Сула самичък против Динко Хоркаш. Алжирецът напредна и насочи удар, който вратарят на гостите мазета с крайник. Малко по-късно Сула шутира от към 20 метра, само че този път не затрудни стража на гостите. По-добрата игра на домакините в тези минути от мача продължи. В 36-ата минута Курьор засече с глава центриране от директен свободен удар на Алекс Фернандес, само че Хоркаш се оправи.

Само минута по-късно „ смърфовете “ поведоха. Пиер Зебли проби през центъра и откри Йосип Томашевич отляво. Хърватинът центрира в наказателното поле, където Живко Атанасов и Петър Босанчич не се ориентираха добре, което разреши на Бирсент Карагарен да овладее и с акуратен шут от междинна отдалеченост да вкара за 0:1.

В продължението на първата част Матиас Курьор изравни резултата. Нападателят получи извеждащ пас от Мимито, избяга от Матеус и насочи удар в близкия ъгъл, който се оказа неспасяем за Хоркаш за 1:1.

Второто полувреме стартира с нова добра опция пред Курьор. Офанзивният футболист беше изведен отляво, напредна и потърси далечния ъгъл, само че ударът му беше неакуратен. В 58-ата минута стражът на пловдивчани трябваше да се намесва след шут на Мимито от междинна отдалеченост.

Черно море направи цялостен поврат в 66-ата минута. Николай Златев пусна извеждащ пас за Курьор отдясно. Бидунга и Хоркаш не се схванаха, вратарят потегли да излиза, а Курьор ги изпревари, чукна топката с глава, което го остави самичък на празна врата и вкара за 2:1.

В 71-ата минута варненци стигнаха и до трети гол във вратата на Локомотив, който обаче беше анулиран поради засада. Курьор беше изведен от Мимито, само че беше зад последния футболист в „ черно-бяло “. Нападателят напредна и пусна паралелен пас за Алекс Фернандес, който вкара, само че попадението беше анулирано.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Петар Босанчич, Цветомир Панов, Виктор Попов, Стефан Велев, Мимито, Николай Златев (69 – Ангел Ангелов), Алекс Фернандес, Мазир Сула (60 – Велислав Василев), Матиас Курьор.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР