Черно море приема Етър в мач от 10-ия кръг на

...
Черно море приема Етър в мач от 10-ия кръг на
Коментари Харесай

Преди Черно море - Етър

Черно море приема Етър в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Двубоя е в събота от 20 часа и ще бъде предаван по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.

Черно море ще бъде воден от Емануел Луканов след признатата оставка на Георги Иванов

След тежката серия от загуби на Черно море, старши треньорът Георги Иванов подаде оставка, която бе призната. С него клубът напусна и Ивайло Петров, а най-малко краткотрайно " моряците " ще бъдат водени от досегашния асистент Емануил Луканов.

След наказване в отбора се завръща Цветелин Чунчуков.

Позитивната серия на Етър бе прекратена от загубата от Берое, само че пък болярите продължиха за Купата на България след драма с Поморие.

По проект върви възобновяване на Венци Василев, който скоро чакаме още веднъж да забележим в игра.

Георги Иванов си потегли от Черно море, макар че в продължение на 5 кръга моряците бяха водачи в Първа лига. В треньорската си кариера до момента той бе отпред на моряците в 98 мача за състезание, в които салдото на отбора е безусловно подравнен - 36 победи, 26 равенства и 36 загуби.

Черно море няма победа над великотърновци на собствен терен от 20 май 1989 година – 3:1, като последваха 2 загуби (0:4 на 2 юни 1990 година и 0:1 на 9 март 2013 г.) и тъждество 1:1 на 25 септември 1993 година

В предишния кръг против ЦСКА Амаду Сукуна направи своя дебют за моряците. Последният гол на французина бе във вратата на варненци с екипа на Левски – при 1:0 за сините в Каварна на 7 май т.г.

Етър към момента няма загуба при гостуванията си през сезона – 1 победа и 3 равенства, до момента в който на собствен терен записа 3 провали. Само Лудогорец позволи по-малко голове във вратата си на открито от трите инкасирани от болярите – 2.

Алиун Бадара (Етър) е футболистът с най-вече голове от създалите своя дебют в Първа лига през сегашния сезон – 4. Сенегалецът не се разписа единствено в 2 от шестте си мача, които изигра дотук.

Виолетовите бележат, само че и непроменяемо позволяват най-малко по гол в последните си 5 турнирни срещи, както и в първия си дуел за купата на България през седмицата (4:2 против Поморие).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР