Черно море постигна трудна, но сладка победа при гостуването си

...
Черно море постигна трудна, но сладка победа при гостуването си
Коментари Харесай

41 години по-късно: трима юноши на Черно море вкараха за победа в елита

Черно море реализира сложна, само че сладка победа при гостуването си на Крумовград в мач от 3-ия кръг на efbet Лига. „ Моряците “ надвиха над своя противник с 3:1, като те могат да се похвалят с още едно достижение от срещата в пловдивския кв. Коматево. За първи път от 41 години насам трима юноши на клуба вкараха голове за тима в един мач от елитното състезание. Атанас Илиев откри резултата от дузпа в 39-ата минута, Велислав Василев се разписа в 86-ата, а Николай Златев в 90-ата.

Последният подобен случай до момента беше от към този момент далечната 1982 година На 27 май 1982 година, в 28-ия кръг от сезон 1981/82, Черно море разрушава с 6:2 Етър на стадион „ Юрий Гагарин “, а последните три гола за варненци са дело на продуктите на школата Иван Дончев, Верони Страшников и Светозар Светозаров – Бебо. В края на въпросния сезон тимът, воден тогава от наставника Спас Киров, приключва на 4-то място в крайното класиране, написа Vsport.bg. 

Снощи против Крумовград Илиан Илиев стартира дуела с четирима футболисти, израснали в академията на „ моряците “ – Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Даниел Димов и Атанас Илиев, а след почивката в игра се появиха голмайсторите Велислав Василев и Николай Златев.

По този метод Черно море продължава да демонстрира своята еднаквост и да следва пътя си и през новия сезон – да разчита на свои фрагменти. Точно това е повода почитателите да дефинират Черно море като Отборът на Варна. Не е надалеч времето, когато „ моряците “ ще стартират среща от елита с 11 чеда на клуба.
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР