Черно море посреща Берое в мач от 19-ия кръг на

...
Черно море посреща Берое в мач от 19-ия кръг на
Коментари Харесай

Черно море има да си връща на Берое

Черно море посреща Берое в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е значим и за двата отбора, които не крият упоритостите си за първата шестица. Заралии са на пето място в класирането с 32 точки, а " моряците " имат 22 и към този момент са седми, само че ще се опитат да изместят от шестата позиция ЦСКА 1948.

От старта на пролетния дял Черно море няма маркиран гол - 0:0 на " Тича " с Локомотив (Пловдив) и 0:1 като посетител на ЦСКА-София. Берое пък измъкна трагична победа с 2:1 при гостуването си на Ботев (Враца) с помощта на Мартин Камбуров, а по-късно записа разочароващо тъждество вкъщи против Славия - 1:1. Старозагорци са непобедени в 6 следващи мача в шампионата, до момента в който Черно море е в серия от 4 дуела без победа.

През есента двата отбора се срещнаха под Аязмото и Берое реализира победен триумф с 4:0. Два гола означи Кукула, а по един път се разписаха Иван Минчев и Алюн Фол. Сега варненци сигурно са жадни за реванш.

Капитанът на Черно море Даниел Димов е осъден, а Исмаил Иса още лекува травма. Наставникът на " моряците " Илиан Илиев ще заложи в офанзива на новото попълнение Жозе Гомеш, който към този момент дебютира в предходния кръг. Васил Панайотов и Стефан Велев ще си партнират в средата на терена, а пред тях ще играят Родриго Енрике, Илиан Илиев и Файсел Касми.

Отсъстващите за Берое са Крум Стоянов, Георги Ангелов и Кукула. Първите двама са осъдени, а Кукула е контузен. Очаква се Димитър Димитров да се върне към скица на игра с трима бранители. Това ще са Илиас Хасани, Аалександър Цветков и Теди Мезаг. Мартин Камбуров и Алюн Фол ще започват в офанзива, а зад тях ще работи Гаюс Макута.

В исторически проект Берое и Черно море са се срещали общо 96 пъти за състезание, като салдото е съвсем подравнен, само че въпреки всичко в интерес на " моряците " - 34 победи, 29 равенства и 33 загуби. Последният мач посред им във Варна беше на 4 октомври 2019 година и домакините завоюваха с 2:0.

efbet Лига - 19 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ - БЕРОЕ

Вероятни сформира:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; В. Попов, Станчев, Дробаров, Ц. Панов; Панайотов, Велев; Родриго, И. Илиев, Касми; Ж. Гомеш
Старши треньор: И. Илиев
БЕРОЕ (3-4-1-2): Ганев; Хасани, А. Цветков, Мезаг; Фуртадо, К. Охене, И. Минчев, А. Василев; Макута; А. Фол, М. Камбуров
Старши треньор: Д. Димитров

СЪДИЯ: Г. Димитров
СТАДИОН: " Тича "
НАЧАЛО: 17:45 часа

efbet Лига 19 кръг, събота 27 февруари  Черно море 17:45предстои  Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР