Черно море направи ударно начало в елита и след като

...
Черно море направи ударно начало в елита и след като
Коментари Харесай

Петър Босанчич пред Efirbet: Само от Черно море зависи на кое място ще завърши в елита


Черно море направи стремително начало в елита и откакто записа четири победи, се настани в първата четворка, освен това с един мач по-малко от два от тимовете в нея. Варненци впечатляват с верния си футбол, а естетите се любуват и на положителните изяви на едно от новите попълнения Петър Босанчич. Със постоянното си наличие в сърцето на защитата, хърватинът накара почитателите да не помнят за напусналия Влатко Дробаров и запуши по най-хубавия метод дупката, зейнала след контузията на капитана Даниел Димов.

В изявление за 26-годишният Босанчич приказва за първите си усещания от „ моряците “ и за упованията му от отбора в шампионата и в дербито на морската столица, което се възобновява след дълго спиране.

- Петър, по какъв начин се чувствате в Черно море?

- Прекрасно.Откакто съм пристигнал тук,всички ме одобряват добре, а и нашето, и тяхното мислене е еднообразно. Мисля, че към този момент се приспособих изцяло към новата конюнктура.

- С кой от съотборниците си се разбирате най-добре на терена и отвън него?

- С всички, по тази причина няма да е почтено да загатна единствено едно име. Аз съм част от един обединен и обединен колектив, в който са събрани по едно и също време положителни играчи, мощни характери и положителни хора. Много се веселя, че направих правилен избор и се надявам, че Черно море ще бъде крачка напред в моята кариера.

- Очаквахте ли този сполучлив старт на Черно море?

- Черно море беше в горната част на таблицата през предишния сезон и в този момент желае да затвърди своите позиции, тъй че бяхме пределно мобилизирани да тръгнем мощно. Защотознаем, че в случай че стартираме да трупаме точки, ще повишим самочувствието и увереността в силите си. Радостни сме, че се намираме в положителна серия, само че въпреки това сме наясно, че към момента нищо не сме постигнали и заради тази причина оставаме крепко стъпили на земята.

- Ако сравните Черно море с Лудогорец, Левски и ЦСКА, какво бихте споделили?

- За Лудогорец и Левски мога да изразя мнение, откакто играем с тях. Що се отнася до ЦСКА, мисля, че се представихме добре на техния терен, оказахме им сериозна опозиция и видяхте, че не им отстъпваме. Ако подобрим още някои неща в играта си и надградим, се надявам да няма разлика и сред нас с другите мощни тимове.

- Къде е силата на Черно море?

- Компактни сме и вършим добра отборна работа, а всеки от нас знае какво би трябвало да прави на терена и е напълно в услуга на колектива. Затова до този миг ни се получават нещата.

- Докъде може да стигне Черно море този сезон?

- Рано е да се каже. Ако поддържаме непрекъснато положително игрово равнище, в случай че развием някои от слабите си страни и запазим мощните, ще бъдем колкото се може по-нависоко в класирането. Нека не прозвучи нескромно, само че считам, че предвид на нашия екипен капацитет, Черно море би трябвало да зависи от самия себе си и само нашето показване да въздейства върху резултатите ни.

- Каква е разликата сред хърватското и българското състезание?

- В Хърватия повече натъртват на тактиката и дисциплината в играта, за разлика от България. Иначе в Хърватия са 10 тима, а тук са 16. В Хърватия има един хегемон в лицето на Динамо (Загреб), а в България подобен е Лудогорец.

- Изненадахте ли се, че Динамо отстрани Лудогорец в Шампионска лига?

- Не. Динамо е на по-високо равнище във всяко едно отношение и този триумф за мен бе предстоящ. Ако се беше случило противоположното, тогава бих се изненадал.

- Какъв треньор е Илиан Илиев и какво изисква от Вас?

- Той е доста добър треньор и прави чудесна работа в клуба през последните години. Основните му условия към мен са от тактическа позиция, защото зад тила ми е единствено вратарят и аз съм последната бариера пред него. Държи също да съм акуратен в изнасянето на топката, защото от отбраната стартира и офанзивата.

- Какво желаете да постигнете на „ Тича “?

- Много бих се радвал, в случай че играя за Черно море в европейски шампионат.

- Вашето обръщение към ултрасите на Черно море?

- За първи път играя пред такава невероятна и отдадена аудитория. Респект към нея. Благодаря на нашите последователи, че ни поддържат във всеки един мач и дано да бъдат сигурни, че и отсега нататък ще даваме всичко от себе си, с цел да ги радваме.

- Знаете, ли че през октомври следва борба на Варна след пауза от 13 години?

- Запознат съм, само че до тогава има доста време. Ние се фокусираме към всеки идващ мач, защото желаеме малко по малко да вървим нагоре.

- Все отново конфликтът със Спартак ще е във вашия дом.

- Затова ще създадем всичко допустимо да го спечелим, защото ще бъде и дуел за историята. Определено ние сме по-стойностният отбор, само че не се заблуждаваме и знаем, че сигурно тогава Спартак няма да има нищо общо с тима, който е сега.

- Играли ли сте в сходно дерби?

- Не. Това ще ми бъде първото и моето предпочитание е да запазя положителни мемоари след него. Помня, че като младеж бях на скамейката на моя роден Хайдук против Динамо (Загреб), само че не се появих на терена.

- Харесва ли Ви Варна и какъв брой български думи към този момент научихте?

- Варна е страховит град и ми припомня на родния ми Сплит. Зная доста типични български думи, само че към този момент не мога свободно да ги употребявам.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР