Черно море направи решителна крачка към място в Топ 6

...
Черно море направи решителна крачка към място в Топ 6
Коментари Харесай

Черно море затвърди мястото си в Топ 6, моряците не срещнаха трудности във визитата на Верея

Черно море направи решителна крачка към място в Топ 6 след края на постоянния сезон в Първа лига. " Моряците " реализираха лесна победа с 2:0 като посетител над абсолюния новобранец в елита Верея. Двубоят бе от 24-ия кръг на шампионата.

Попаденията за варненци бяха дело на Георги Илиев (28) и Радослав Василев (63).

С триумфа възпитаниците на Илиан Илиев събраха 42 точки и заемат шеста позиция във краткотрайното класиране. Верея е твърдо финален с 6 пункта.
 Верея - Черно море 0:2 онлайн
Верея - Черно море 0:2, гол на Василев

Двата отбора имат радикално разнообразни цели в шампионата

Срещата стартира с предстоящ натист на Черно море. В 12-ата минута рисков удар с глава на Радослав Василев мина над вратата. Секунди по-късно Петър Витанов с акуратен пас откри Аристот Ндонгала в наказателното поле. Конгоанецът стреля с глава от близка отдалеченост, само че не откри очертанията на вратата.

В 15-ата минута Радослав Василев бе пропуснат на далечната греда след центриране от корнер, само че Генадий Ганев избави удара му с глава. Три минути по-късно стражът на домакините отрази рисков удар на Ндонгала с глава.

В 20-ата минута Родриго получи топката отляво и стреля по диагонала, само че около вратата. Четири минути по-късно най-активният от гостите Аристот Ндонгала продължи да търси гола, отправяйки удар от границата на наказателното поле, който Ганев улови.

В 28-ата минута Черно море поведе. Ндонгала и Стефан Станчев комбинираха отляво, бранителят центрира в наказателното поле, където Радослав Василев стреля с глава. Ганев съумя да избие удара на нападателя, само че от няколко метра Георги Илиев на празна врата откри резултата.

В 33-ата минута капитанът на " моряците " опита да вкара второ попадение от директен свободен удар, само че Ганев мазета. До края на полувремето Радослав Василев си създаде обстановка за пукотевица пред наказателното поле, само че ударът му бе неакуратен.

Втората част стартира с ново избавяне на Генадий Ганев. Стражът на " лъвовете " още веднъж отхвърли Василев. Нападателят получи топката в наказателното поле и нанесе удар, който вратарят на домакините съумя да избие.

В 63-ата минута Черно море реши всичко в мача с второ попадение. Последователни удари на Василев и Ндонгала бяха блокирани. Топката въпреки всичко стигна до конгоанеца, който пусна за нападателя, а той от своя страна с компактен удар не остави шансове на стража на Верея за 0:2.

В 76-ата минута резервата Дани Кики имаше отлична опция да се разпише. Офанзивният футболист получи отличен пас от Жоржиньо, само че от няколко метра прати кълбото над вратата.

Три минути преди края на постоянното време Иво Иванов получи пряк червен карто за жестоко нарушаване против Ндонгала. Малко по-късно пред Васил Панайотов се откри отлична опция да направи резултата типичен, само че ударът му от границата на наказателното поле мина около дясната греда.

До края не се случи нищо запаметяващо се и Черно море си потегли с трите точки от " Трейс Арена ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР