Черно море може да стане арена на руски ядрени изпитания.

...
Черно море може да стане арена на руски ядрени изпитания.
Коментари Харесай

Ядрен тест: Русия може да ползва Черно море. Ще последват цунами и газов облак

Черно море може да стане сцена на съветски нуклеарни тествания. Според публицисти явните или завоалирани закани за потребление на нуклеарно оръжие, които идват от Руската федерация, могат да доведат до показателен удар. Има три вероятни сюжета: детонация под вода, над вода или на Змийския остров, написа украинският Фокус.

Неуспехите във войната в Украйна притиснаха Русия в ъгъла и западните чиновници се притесняват, че Кремъл може да прибегне до показателен нуклеарен удар от обезсърчение, оповестява The Sun.

Британският министър на защитата Бен Уолъс пътува до Вашингтон, с цел да разиска актуалната рецесия, опасявайки се, че Путин може към този момент да е вдигнал ръка над аления бутон.

Има опасения, че
Путин може да употребява Черно море като полигон
за тествания на нуклеарни оръжия, макар обстоятелството, че морето мие крайбрежията на няколко страни от НАТО, в допълнение към Украйна и Грузия.

Ракетата може да лети до далечен регион преди експлозия и да експлодира там, което може да бъде първият нуклеарен тест от 30 години. За финален път нуклеарни опити на територията на някогашния Съюз на съветските социалистически републики бяха осъществени на 24 октомври 1990 година

За това могат да се употребяват ракети „ Искандер “ или междуконтинентални балистични ракети „ Сармат “ (Сатана-2).
Подводниците могат да носят и нуклеарни оръжия.
Като нуклеарен полигон Русия може да употребява Змийския остров, трансформирал се в знак на съпротивата на Украйна.

Сценарият, при който ще бъде употребен нуклеарен дрон, наподобява по-малко реален. В същото време Путин показва своята голяма подводница „ Белгород “, най-голямата в неговия боеприпас, която може да бъде оборудвана с осем безпилотни апарата с нуклеарни мотори „ Посейдон “.

За показателен нуклеарен удар могат да се употребяват крилати ракети, които към този момент са употребявани във войната в Украйна.

Русия също може да тества нуклеарно оръжие посредством изстрелване на нуклеарна крилата ракета от военен аероплан.

Ракетите Kh-55SM могат да бъдат нуклеарни, те се прикрепят към стратегически бомбардировачи като Ту-95 “Медвед ” и Ту-160 “Блек Джак ”.

Според някои оценки
оптималната мощ на такова оръжие е 200 килотона,
което е 13 пъти повече от мощността на бомбата, която Съединени американски щати хвърлиха върху Хирошима.

От другите нуклеарни крилати ракети Путин има хиперзвукова ракета Х-47М2 “Кинжал ”, неядрени версии на тази ракета към този момент са употребявани в Украйна.

Професор Виорел Бадеску, физик и инженер от университета в Букурещ, не вижда логичност в демонстрационен нуклеарен удар в Черно море.

„ Могат да се следят две разнообразни феномени, които по едно и също време засягат крайбрежните райони заради нуклеарна детонация. Първо, морският ров може да се трансформира в източник на цунами. Второ, газът, изтърван в атмосферата, е по-плътен от въздуха и се утаява с по-бавна скорост от падащата вода. В резултат на това се образува газов “облак ” на повърхността на морето ”, изясни той.

Освен това особеността на Черно море е, че дълбоките му води са наситени с рисков за хората сероводород, чието изпускане може да провокира мощна детонация.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР