Черно море като че се опитва да замете под килима

...
Черно море като че се опитва да замете под килима
Коментари Харесай

"Черно море" потулва скандала с изгонените играчи

" Черно море " като че се пробва да замете под килима абсурда с шестимата си футболисти, които бяха отстранени от клуба преди последния мач от сезона в Първа лига. Преди гостуването против " Лудогорец " на 24 май от групата бяха извадени капитанът Георги Илиев, вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, бранителите Пламен Димов и Виктор Генев и Петър Витанов. В резултат варненският отбор загуби с 1:4 в Разград и по този начин домакините си осигуриха осмата поредна шампионска купа.

Впоследствие стана ясно, че играчите са освободени от тима, защото е имало подозрения, че са играли симулативно при загубата с 1:3 от " ЦСКА-София " на 4 май. Ръководството даже ги е завело на тест с детектор на лъжата, където са се провалили на въпросите. По-късно се оказа, че шестимата сами са се явили след това и на различен полиграфски тест - изработен от частна компания, чиито резултати демонстрират, че са го издържали, само че пък графиките на шестимата там са съмнително идентични.

Обаче по-късно грозно леке върху претенциите на БФС за феърплей в шампионата не последва никаква реакция - нито от " Черно море ", нито от управлението на футболния съюз, нито от комисията " Етика и феърплей " към БФС, която другояче е работила по медийни изявления (б.р. - нейният ръководител ген. Васил Василев съобщи, че не са сезирани официално).

От варненския клуб единствено се задоволиха да обявят за раздялата с играчите дни по-късно, и то сред другото - в вест на уеб страницата си за освобождението на други четирима: Радослав Василев, Юго Кононго, Мехди Фенуш и Жоаким Балми. Там към края е упоменато: " В средата на предходната седмица с отбора се разделиха и Георги Илиев, Георги Китанов, Пламен Димов, Виктор Генев и Петър Витанов (б.р. - тук Дюлгеров е пропуснат), като на първите двама договорите им с клуба изтекоха след края на сезона. Ръководството и спортно-техническият щаб на варненци им пожелават триумф отсега нататък ".

Нищо повече... Което е най-малкото необичайно поради обстоятелството, че е намесен капитанът и най-опитен футболист в шампионата ни - Георги Илиев (441 мача в елита), който през идващия сезон може да усъвършенства върха по изиграни мачове на Марин Бакалов (454).

Ден преди известието от 27 май изп. шеф на " Черно море " Марин Маринов бе представен от в. " Меридиан мач " да дава обещание, че ще има публично изказване от клуба " по отношение на всички клюки и клевети, които се писаха и споделиха в последните дни ". До през вчерашния ден вечерта нямаше и помен от такова. " Сега " потърси информация по въпроса посредством пресслужбата на клуба, само че след първичното увещание, че такава ще бъде дадена, повече никой не отговори на телефонните позвънявания.

А раздялата с играчите очевидно е била неприятна, като това пролича освен от думите на треньора Илиан Илиев, че му е било обявено да не разчита повече на тях. От изтеклите частни проби на шестимата излиза наяве, че те са били упрекнати точно за мача с " ЦСКА-София ".

Георги Илиев не споделя дали обвиняването е от клубното управление, само че даде ясно да се разбере, че има нещо друго отвън формулировката за изминал контракт.  " Явихме се непринудено на полиграф, който ние си организирахме. Отговорихме на въпроси, касаещи дали сме играли симулативно, дали сме получавали пари, дали някой се е свързвал с нас. На всички шест индивида резултатите от полиграфа (б.р. - вторият тест) са, че сме откровени... Това е една долна неистина и всички шест индивида сме чисти... Два дни се колебая в безусловно всеки, който някъде има някаква връзка с това нещо ", оплака се той пред bTV.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР