Черно море гостува на Берое в двубой от 18-ия кръг

...
Черно море гостува на Берое в двубой от 18-ия кръг
Коментари Харесай

Черно море атакува Берое без големия си лидер

Черно море гостува на Берое в дуел от 18-ия кръг на Първа лига. Отборът на домакините е без загуба вкъщи от 220 дни. За последно " зелените " паднаха в Стара Загора на 29 април - 0:4 от Левски.

Оттогава Александър Томаш и подопечните му трансфораха стадиона под Аязмото в непревземаема цитадела. Илиан Илиев обаче познава всеки подробност от нея, откакто на два пъти води Берое - 2006/07 и 2008/12. Със заралии експертът завоюва Купата на България през 2010 година.

В предходния кръг Черно море победи Етър вкъщи и продължава борбата за Топ 6, до момента в който старозагорци бяха разрушени с 1:4 от Ботев в Пловдив и нова издънка може да разклати съществено упоритостите на домакините за Лига Европа. Както е известно, Берое към този момент отпадна за Купата на България.

При триумф на варненци те ще се приближат единствено на З точки от днешния си противник. Очаква се на върха на офанзивата да се върне националът Радослав Василев, който в последните няколко мача бе отстъпил мястото си на бразилеца Жоржиньо. Заради сгъстения цикъл Илиан Илиев ще направи смяна. Зад Василев ще работи Георги Божилов. Нападателят ще смени Георги Илиев, който бе повален от вирус. В интервала 2015/17 Божилов записа 50 мача и 4 гола за Берое.

 Проблеми за Александър Томаш при сформирането на групата за срещата с Черно море
Проблеми за Томаш при сформирането на групата за срещата с Черно море

Двама юноши попаднаха в разширения състав на експерта

Треньорът на Берое Александър Томаш има съществени проблеми с окомплектоването на състава. Капитанът Мартин Райнов е осъден за една среща, а Мешка ще липсва в идващите три мача на " зелените ". Освен това поради травма за мача отпадна Георги Ангелов. В групата за дуела е юношата на клуба от тима до 17 година Никола Маринов и Стоян Иванов от отбора до 19 година

Травмата на Ангелов ще докара до вътрешни разбърквания в ариергарда. Както е известно, другият централен бранител Алкан също е навън поради травма. Така като централен защитник ще работи Иван Бандаловски, а на десния бек се чака да стартира Милен Желев. В средата на терена ще си партнират Владимир Гаджев и Александър Цветков.

Последният след травмата на Ангелов в мача с Ботев Пд бе върнат в центъра на защитата, само че не се показа на положително равнище. Добрата вест за Томаш е, че в групата се завръща Вандерсон, който не игра против " канарчетата " поради контузия.

 Черно море без капитана Георги Илиев против Берое
Черно море без капитана Георги Илиев против Берое

Вижте групата на " моряците " за мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР