Черният шоколад може да се окаже полезен в борбата срещу

...
Черният шоколад може да се окаже полезен в борбата срещу
Коментари Харесай

Черният шоколад е полезен срещу високо кръвно

Черният шоколад може да се окаже потребен в битката против високото кръвно налягане, считат английски експерти, представени от в. „Дейли експрес“.

Симптомите на високо кръвно налягане – главоболие, болки в гърдите, затруднено дишане, нормално остават незабелязани. Появата на несиметричен сърдечен темп, проблеми със зрението и кръв в урината свидетелства за извънредно нараснали стойности. Единственият сигурен метод за определяне на високо кръвно налягане е постоянното му премерване, припомнят експертите.

Според специалисти от организацията Блъд рисърч Ю Кей асистент в битката против високо кръвно налягане може да се окаже черният шоколад. Специалистите напомнят, че съгласно редица проучвания сладкото прелъщение оказва съдоразширяващ резултат, който се дължи на съдържащите се в него флаваноли.

Умерената физическа интензивност – каране на велосипед, плуване и тичане, и приемът на витамин D под формата на хранителни добавки също способстват за намаление на високо кръвно налягане.

Някои специалисти обаче остават скептични във връзка с дълготрайната изгода от черния шоколад за контролиране на кръвното.

„Необходими са повече проучвания, с цел да се откри дали черният шоколад оказва освен това от временен резултат върху кръвното налягане. В дълготраен аспект обаче лакомството може да докара до струпване на тегло, което на собствен ред крие риск от повишение на кръвното“, споделя Майк Рич от организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР