Черният петък в повечето големи търговски обекти в страната продължава

...
Черният петък в повечето големи търговски обекти в страната продължава
Коментари Харесай

Черният петък в страната продължава и днес

" Черният петък " в множеството огромни търговски обекти в страната продължава и през днешния ден. Повечето магазините са оповестили пониженията си до неделя в това число.

Пловдив

И през днешния ден извършването на покупки продължава,тъй като в множеството магазини понижения ще има до неделя в това число.За сигурността на хората се грижат дежурни екипи от полицията, както и защитата на комерсиалните обекти. Най-много се купува техника, облекла, обувки, бижута.

Забързани хора с цялостни торби. Така наподобяват огромните търговски обекти тези дни. Причината - акцията " Черен петък ". Изкушенията на пониженията обаче крият и рискове-предупреждават от Комисията за отбрана на потребителите. И поучават да се пазари рационално, а не прочувствено.
Таня Димитрова - районен шеф на КЗП-Пловдив: Защото е допустимо под действието на страстите да създадем много неправилни покупки, от които нямаме нужда и след което идната седмица се оказва седмица, в която ние сме заляти от тъжби и сигнали от страна на потребителите, в които потребителят взема решение, че желае да си върне стоката, тъй като няма нужда от тази стока.
Връщането на стока в търговски обект мъчно може да се случи.
Таня Димитрова - районен шеф на КЗП-Пловдив: Законът вменява обвързване на търговеца да върне парите в границите на 14 дни единствено когато тази стока е закупена онлайн. Но когато стоката е закупена от комерсиалния обект, законът не вменява обвързване на търговеца да възвърне сумата или да върне стоката. Това става по непринуден метод и прийом само единствено в случай че търговецът реши сходно нещо.
Намаленията на другите артикули варират от 20 до 50 -60 %.
" На избрани продукти има, на някои са общоприети цени ". " Не на всичко има понижение ". " Напълнихме торбите за децата, удовлетворени сме ". " 30 %, чаках го ". " Доста неща сте взели " - " Да и то за повторно се връщаме ".
За да не помрачите удоволствието от преференциалното извършване на покупки обаче, би трябвало да отваряте очите си на четири за джебчии - поучават от комерсиалните центрове.

Екипи от Комисията за отбрана на потребителите ще дежурят в огромните търговски обекти по време на разпродажбите.Санкциите за установени нарушавания варират от 500 до 3000 лв.. При открита нелоялна комерсиална процедура санкцията може да доближи 30 000 лв..

Още един път да напомним хората да пазят движимостите си, когато пазарят, тъй като огромните разпродажби като " Черен петък " са измежду най-предпочитаните дни за офанзиви на джебчии, които се възползват от навалицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР