Черният петък е едно от най-големите и очаквани събития за ...

Черният петък е едно от най-големите и очаквани събития за

Специалисти препоръчват да внимаваме за тези неща при пазаруване на Черен петък

" Черният петък " е едно от най-големите и предстоящи събития за извършване на покупки през годината. Тази година в деня на огромните понижения се чака да пазарят над 40% от българските консуматори, пресмятат от Асоциацията за отбрана на потребителите

Според тях всеки ще изхарчи приблизително към 300 лева Най-търсените артикули тази година ще бъдат облеклата, следвани от електрониката и обувките.

На този ден обаче потребителите би трябвало да внимават, защото не всички отстъпки са действителни.

Те би трябвало да наблюдават от по-рано цените на продуктите, които желаят да закупят и да създадат съпоставяне в другите магазини, както и да бъдат извънредно деликатни при тегленето на потребителски кредити.

От Асоциацията за отбрана на потребителите предлагат да спазвате следните стъпки при извършване на покупки на " Черния петък “:

1. Пазарувайте от онлайн магазин, който познавате или сте проучили

2. Не купувайте импулсивно - решете какво ви е належащо или желаете, складирайте го във виртуалната си пазарска кошница и изчакайте деня с пониженията.

3. Сравнете цените на продуктите, които желаете да закупите. Щом набележите мечтаните артикули, обиколете магазините (или проверете в съответните сайтове) и вижте цените им преди пониженията.

4. Запознайте се с правата си за връщане на стоките. Имате 14 дни срок за размисъл, в който може да върнете продукта си, платен онлайн. Това важи и в случай че сте го купили на " Черния петък “. След като върнете покупката, търговецът е задължен да ви възвърне заплатената сума в границите на други 14 дни.

5. Запознайте се с гаранцията на стоката, която желаете да закупите.

6. Проверете за скрити такси.

7. Уверете се, че стоките са безвредни.

8. Прочетете общите условия.

Източник: varna24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg