Черният дроб е важен орган, отговарящ за разграждането и преработката

...
Черният дроб е важен орган, отговарящ за разграждането и преработката
Коментари Харесай

Проблеми с черния дроб: избягвайте тези две неща

Черният дроб е значим орган, отговарящ за разграждането и преработката на мазнините в храната. Въпреки това, има някои неща, които може да доведат до проблеми с черния дроб.

Това може да провокира инфектиране и щета на тъканите в органа и да докара до съществени здравословни проблеми, в това число цироза на черния дроб и даже рак на черния дроб.

Той е значим орган в тялото, който играе основна роля в метаболизма на мазнините, храносмилането и детоксикацията. Въпреки това, има редица неща, които може да извършите или да избегнете, в случай че имате проблеми с този орган.

Ето няколко неща, които би трябвало да забравите, в случай че имате проблем с черния дроб:

Надминаване на количеството на мазнините в диетата

Ако консумирате доста мазнини, черният дроб може да се претрупа и да не може да обработи всички мазнини вярно. Това може да докара до струпване на мазнини в черния дроб и в последна сметка да докара до нарастване на тежестта, надуване и други проблеми.

Решение: Опитайте се да ограничите количеството на мазнините в диетата си. Избягвайте мазнините от скотски генезис, като месо, сирене, масло и мляко, и се пробвайте да консумирате повече зеленчуци, плодове и храни, богати на фибри.

Надминаване на количеството на алкохола

Алкохолните питиета са известни като основен източник на мазнини в черния дроб. Ако имате проблем с черния дроб, би трябвало да избягвате алкохола изцяло или да го консумирате единствено с доста огромна внимателност.

Ако имате проблеми с черния дроб, е значимо да се консултирате с вашия доктор или диетолог, с цел да получите персонализирана диета, подобаваща за вашето здравословно положение. Общо казано, някои храни, които може да би трябвало да ограничите или избягвате, когато имате проблеми с черния дроб, включват:
Мазните храни: мазните храни, като месо, майонеза, масло, сирене и други, могат да затруднят действието на черния дроб и да доведат до увеличение на равнището на мъчно разграждащите се мазнини в тялото.Алкохол: алкохолните питиета могат да усилят натоварването на черния дроб и да затруднят неговото действие, изключително при консумация в огромни количества.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР