Черният дроб е един от най-важните органи в нашето тяло. Без

...
Черният дроб е един от най-важните органи в нашето тяло. Без
Коментари Харесай

Eто защо ни боли черният дроб и как да го възстановим

Черният дроб е един от най-важните органи в нашето тяло. Без него тялото ни не би могло да отстрани нездравословните субстанции, а също и черният дроб взе участие в храносмилането на храната и синтеза на жизненоважни субстанции, написа zdrave.to. 

Нарушената функционалност на черния дроб е постоянно срещан проблем. В тази публикация откриваме по какъв начин да не пропущаме рисковите признаци и по какъв начин да лекуваме този орган.
Не подценявайте черния дроб
Ако постоянно имате тревожни, спазматични болки и дискомфорт в черния дроб, неотложно би трябвало да се свържете с хепатолог, гастроентеролог или най-малко терапевт. Самият черен дроб не може да боли, той няма рецептори за болежка. 

Но в случай че заболяването е отишла надалеч, черният дроб се подува, уголемява и притиска по стените на мембраната, която го заобикаля, в която към този момент съществуват нервните окончания - това основава чувство за тежест или болежка.

Какви са другите признаци на чернодробно заболяване

Ако приказваме за болежка, тогава това е сериозен симптом за проблем. Понякога дискомфортът се появява на изцяло разнообразни места: да вземем за пример болката се усеща в предната част на корема, лумбалната област, а от време на време даже и в рамото.

А от време на време въобще не можете да почувствате нищо неприятно. Но има признаци, посредством които можете да разберете, че със здравето не всичко е наред. Ако почувствате няколко от тези признаци едновременно, консултирайте се с доктор допустимо най-скоро. 

И по този начин, отмалялост, загуба на тегло, гадене, виене на свят, горчив усет в устата, отичане на глезените, непрекъснато отичане на корема, сърбеж с незнаен генезис - всичко това е мотив за инспекция на черния дроб. 

Изброяваме главните болести на този орган.

Вирусен хепатит

Това заболяване се предизвиква от хепатовируси - A, B, C или D. Най-безобидният от тях е вид вирус, А, именуван още жълтеница или болест на Боткин. Подобно на други чревни инфекции, той се предава с мръсна храна или вода. 

Има имунизации против този вирус и признаците са доста присъщи, тъй че заболяването е лесна за разкриване. Но вирусите B, C и по-редкият D са доста по-сериозни. Те се предават с кръв или сперма. Не можете да бъдете имунизирани против тях, само че симптоматиката е косвена, те могат да бъдат комплицирани с нормалното неразположение. 

Най-лошото е, че тези патологии в множеството случаи стават хронични, което заплашва с цироза, чернодробна непълнота или даже рак на черния дроб.
Алкохолен хепатит
Това също е инфектиране на черния дроб, само че не го предизвиква вирус, а алкохол. Злоупотребата с алкохол унищожава черния дроб и в последна сметка може да докара до цироза. А при цироза черният дроб по принцип престава да извършва функционалностите си, защото тъканта му се заменя.
Болест на черния дроб
Да, непотребната лой може да се отсрочи и върху черния дроб. В чернодробните кафези се натрупва мастна тъкан, размерът на органа се усилва и това му пречи да извършва функционалностите си.

 

Оризът оказва помощ за отслабването?
Чернодробен цирей
С цирей в черния дроб се образува празнина, съдържаща инфектирана течност или гной. Причината за цирея може да бъде бактериални, гъбични или паразитна зараза. По предписание това заболяване е съпроводено от тресчица и мощен дискомфорт в черния дроб.
Рак на черния дроб
Ракът на черния дроб е един от най-коварните типове онкология. Туморът постоянно не се усеща доста дълго време, до момента в който заболяването минава в по-късните стадии. Онкологията постоянно става резултат от продължителен хепатит или цироза. Ето за какво положението на черния дроб би трябвало да се управлява, даже и да не ви тормози доста.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР