Чернигов е един от градовете под непрекъснат руски обстрел през

...
Чернигов е един от градовете под непрекъснат руски обстрел през
Коментари Харесай

Разказ от Чернигов: Какви са щетите след обстрелите на града?

Чернигов е един от градовете под непрестанен съветски обстрел през последните дни. Москва даде заричане да понижи военните дейности в Чернигов и Киев на вчерашните договаряния. Сергей - един от многото, избрали да останат в Чернигов, описа пред " Денят стартира " за ситуацията в града.

" Нощта беше тревожна. Някъде от 23:00 ч. киевско време започнаха артилерийските обстрели и продължиха до 4:00 ч. сутринта. Ударите бяха по жилищните квартали, защото цялата инфраструктура е унищожена

Кметът на града е оповестил, че починалите цивилни досега са към 200. За ранените няма информация, защото това е военна загадка. В централната част на града, където стигат ракетите, има единствено спокойно население, изясни мъжът.

Прекъсната е пътната връзка сред Чернигов и Киев, по която се доставят някои значими медикаменти, описа още Сергей.

" Доколкото знам, съществени медикаменти в нужното количество има, само че липсват такива за лечението на онкоболни. Лекарства, които постъпват при нас от Киев, защото връзката с Киев беше авто мост, който беше погубен след авиационен удар ".

Руските войски стрелят освен по жилищни здания, само че и по лечебните заведения, учебните заведения, които са превърнати в доброволчески центрове. Според Сергей престрелките по време на договаряния са опит за психическо въздействие върху популацията.

" Руската федерация счита, че по този метод ще сплаши популацията, което ще се обърне към военното управление на града и ще му каже " махайте се отсам, тъй като ни бомбардират ", само че това няма да стане. Градът ни е към 300 000 население. Останаха към 100 000 души, половината от които са въоръжени. Дори съветските войски да влязат в града, ще срещнат подобен отпор, че числеността им няма да стигне да минат 100-200 метра по улиците на Чернигов ", безапелационен е Сергей.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР