Черни облаци са надвиснали през последните години над знаковите сгради

...
Черни облаци са надвиснали през последните години над знаковите сгради
Коментари Харесай

Как изглеждат днес три знакови сгради в Пловдив

Черни облаци са надвиснали през последните години над знаковите здания в Пловдив, доста от които не престават да се разрушават. Ето по какъв начин наподобяват през днешния ден 3 от тях след злощастните събития:

6 март 2016 година

За броени часове бе опустошен тютюневият склад на ул. " Одрин " 8. Сградата е благосъстоятелност на едноименната компания с шефове Георги Бранеков и Александър Николич. Те бяха оневинени в съда, само че прокуратурата настоя за преразглежда на решението пред по-висша инстанция. От НИНКН бяха показани два документа с противоположно наличие. В едното мнение се споделяше, че постройката е монумент на културата, в другото - че не е. Сградата и до през днешния ден не е възобновена.

20 август 2016 година

Пожар лумна в тютюневия склад на Кудоглу на ул. " Иван Вазов " и " Кап. Андреев ". Негов притежател през днешния ден е компания " Р.И.П.А. ", близка до някогашния почетен консул на Италия Луиджи Гиа. Пламъците обгърнаха още 3 здания в съседство. " Р.И.П.А " укрепи изтърбушената постройка - монумент на културата, само че не я реставрира.

7 юни 2019 година

Багерът бутна красивата стогодишна къща на ул. " Гладстон " 12. Нейният притежател е компания " Неокор билдинг " ЕООД на Светослав Митов. Според комерсиалния указател негови са и други три компании " Вероника резиденс ", " Верона сити център " и " Палас 27 ". Кметът на регион " Централен " Георги Стаменов сезира Министерството на културата и прокуратурата, тъй като съгласно строителното позволение къщата трябваше да бъде ремонтирана, само че не и съборена. Светослав Митов твърди, че възрожденската постройка щеше да се срути, в случай че не беше разрушена.

Община Пловдив няма отговор на въпроса за бъдещето на знаковите здания.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР