Черни лебеди са били заснети да плуват в река край

...
Черни лебеди са били заснети да плуват в река край
Коментари Харесай

Страшно знамение! Черни лебеди вещаят ужасни беди

Черни лебеди са били снимани да плуват в река край Луковит. Фотографията бе публикувана и във Facebook, където някои от коментаторите считат, че това е ужасно предсказание. Те напомнят, че във всички митологии черният лебед е одобряван като предвестител на смяна или неволя.

През средновековието хората считали, че било невероятно да бъде срещнат черен лебед. В следствие такива били открити, само че се оказва, че те са извънредно редки птици, написа блиц. Според Wikipedia черният лебед бил употребен за първи път като метафората от римският стихотворец Decimus Iunius Iuvenalis посредством думите „ Добрият човек е необичайност като черният лебед ”. Лебедите са почитани още от антични времена. Древните хора са свързвали красивите птици със слънцето. Например в откритите изображения на етруските племена се вижда слънчевата каляска, теглена точно от лебеди. При славяните красивите птици са придружавали Бога Слънце. Монголците имат вяра, че лебедите са родители на първите хора в света. Според сибирските нации през зимата лебедите се трансформират в сняг, а напролет се съживяват от него. В индийската митология е разказано по какъв начин един доста умен човек, с помощта на силата на своите знания се трансформирал в златен лебед. Те имат вяра, че лебедът и гъската са свещени птици. Именно от лебедово яйце се родил индийският господ Брахма.

Поверие за лебедите има и в индианската митология. Изобразявани са по стените на храмовете и символизирали съвършения съюз. В гръко-римската митология облиците на лебедите са свързвани с Аполон, Афродита и Зевс. Веднъж синът на бога Хелиос подкарал слънчевата му каляска, само че съумял да се оправи и едвам не изпепелил цялата земя с огъня, който излизал от колесницата. Зевс се уплашил, че синът на Хелиос ще унищожи земята и го блъснал с гръмотевица. Богът на слънцето Аполон видял тъгите му и се смилил над него. Превърнал го в лебед. На него е кръстено съзвездието Лебед. Самият господ Аполон постоянно летял над земите в Гърция, яхнал каляска, която била теглена от лебеди. В различен мит царицата на Спарта, Леда впечатлила със своята хубост самия господ Зевс. Върховния стопанин на боговете се явил пред хубавицата във формата на ранен лебед. Леда погалила лебеда, а скоро по-късно птицата снесла яйце, от което се родила самата Елена, повода за експлоадирането на Троянската война. В немските поверия лебедите са птици, които предсказват бъдещето. В тях се вселявали чистите и непорочни души на млади девойки. При славяните лебедът въплъщава хубостта и фамилната честност. Според вярване в Русия, който убие лебед гибел ще покоси него и цялото му семейство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР