„Черната смърт“ е втората пандемия от чума в историята, настъпила

...
„Черната смърт“ е втората пандемия от чума в историята, настъпила
Коментари Харесай

Оргии на гробищата и други сексуални практики по време на втората пандемия от чума в историята

„ Черната гибел “ е втората пандемия от чума в историята, настъпила в средата на 14 век и лишила живота на десетки милиони хора. Според разнообразни данни от 30 до 60% от цялото население на Европа умира от тази ужасна болест. Невъзможно е да се пресметна точният брой на жертвите, само че някои историци настояват, че той може би доближава 200 милиона души, написа БЛИЦ.

Изглежда, че да приказваме за секс в този подтекст е някаква простотия. Но в тези дни не липсват полови сношения и заради рисковите условия на живот, интимността е много сложна.

Разширяване на проституцията

По време на чумата проституцията процъфтява изненадващо и изискванията на труд на труженичките в тази област стават доста по-добри. Историкът Джефри Ричардс написа, че повода за това е „ дефицитът на работна ръка”. Веднага откакто чумата стартира да понижава, за проститутките са издигнати общински обществени домове с положителни условия и надеждна защита. Тъй като обаче хората стартират да боледуват по-рядко, търсенето на услугите на „ жриците на любовта “ доста понижава.

Законите на морала и етиката

На някои места проституцията въобще не е известна. Напротив, хората считат, че „ Черната гибел “ е Божие наказване за техните грехове, в това число за прелюбодейство. Следователно „ жриците на любовта “ безусловно са изхвърляни от града и не са допускани назад, даже когато чумата изчезва. На някои места „ неморалността “ публично се счита за противозаконна. Гейовете, които живеят в тези дни, също са атакувани и преследвани.

Оргии в гробищата

В „ Черната гибел и трансформацията на Запада “ историкът Дейвид Херлихай написа, че обезверените хора безусловно провеждат оргии на гробищата. По този метод те желаят да почувстват успеха си над гибелта, да се усетят живи. Това постанова папата да издаде публична възбрана за неприлични дейности върху гробовете. Всъщност в тези времена хората освен вършат секс на гробищата, само че и танцуват там, пеят и пият алкохолни питиета. Може би по този метод се пробват да се убедят, че да лежиш до мъртвите не е толкоз ужасно.

Ограничения на контактите

В същото време средновековните лекари приканват жителите да заобикалят всевъзможен непосредствен контакт с други хора. Лекарите са уверени, че сексът затопля тялото прекалено много и заради това „ неприятният въздух “ прониква по-лесно в него, увеличавайки риска от заразяване с чумата.
Същото се случва заради прекомерно дейното дишане, защото по време на секс хората дишат тежко. С оглед на това един немски доктор предложи да се откажат от всевъзможни физически натоварвания - тичане, скачане, секс, повдигане на тежести... Освен това, съгласно лекаря, хората би трябвало да имат по-малко отрицателни прекарвания – да заобикалят ревнивост, яд, възмущение, боязън и предлага да слушат по-приятна музика.

Улично бичуване

По време на чумата по улиците обикалят хора, които санкционират сами себе си с камшици „ в името на спасяването на обществото от Черната гибел “. Те считат, че по този метод Господ ще се смили и ще отблъсне ужасната болест от останалите поданици. Църквата не предизвиква тези действия, само че други, с вярата за избавление, даже заплащат пари на самобичуващите се, с цел да се изтезават.

Скоро обаче се появяват различен вид хора, изцяло противоположни като държание, които, в противен случай, декларират, че ще се радват на живота до последната секунда. На тях им се заплаща, с цел да забавляват тълпата, а едно от най-често срещаните осъществявания е необикновен обществен секс. Църквата също не разрешава тяхната активност, само че това единствено усилва интереса към тях.

Кръвосмешение

По това време кръвосмешението не е изненада и може да се изясни благодарение на елементарна аритметика. Чумата унищожава към една трета от цялото население, в това число нечии съпруги, съпрузи и евентуални любовници. Следователно възбраната за интимни връзки сред родственици скоро престава да съществува. Кръвосмешенията са изключително постоянно срещани сред представители на знатни фамилии, в които булката и младоженецът би трябвало да си подхождат по обществен статус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР