Черната серия продължава – след Рей Лиота и Анди Флетчър

...
Черната серия продължава – след Рей Лиота и Анди Флетчър
Коментари Харесай

Отиде си барабанистът на Yes

Черната серия продължава – след Рей Лиота и Анди Флетчър ни напусна и Алън Уайт, барабанист на рок групата Yes, който умря на 72 години след малко боледуване. Това стана ясно от обява във фейсбук на бандата.

" С дълбока горест Yes оповестяват, че техният надълбоко обичан барабанист и другар от 50 година насам Алън Уайт е умрял след малко боледуване. Членовете на групата са " шокирани ", написа там.

Уайт е един от най-дългогодишните членове на групата, като се причислява към нея през 1972 година, заменяйки Бил Бруфорд.

Роден през 1949 година, Уайт стартира да свири на барабани на 12-годишна възраст и се причислява към първата си група Downbeats година по-късно. Впечатлен, Джон Ленън го кани да стане барабанист в група Plastic Ono Band. Така Уайт свири концерта, който се трансформира в именития албум онлайн " Live Peace в Торонто 1969 година ", а също по този начин свири на барабани в албума на Ленън Imagine.

Уайт е поканен да се причисли към Yes през 1972 година А през днешния ден те го изпратиха със следните думи: " С дълбока горест YES афишират, че Алън Уайт, техният доста обичан барабанист и другар от 50 години, умря на 72 години след малко боледуване. Новината шокира и зашемети цялото семейство YES. Алън очакваше с неспокойствие идното турне в Обединеното кралство, с цел да отпразнува своята 50-та годишнина с YES и техния емблематичен албум Close To The Edge, където пътуването на Алън с YES стартира през юли 1972 година Той неотдавна отпразнува 40-ата годишнина от брака си с обичаната си брачна половинка Джиджи. Алън умря умерено вкъщи.

Алън се счита за един от най-великите рок барабанисти на всички времена. Той е роден през 1949 година в окръг Дърам и се причислява към YES на 30 юли 1972 година за турнето Close to the Edge. Преди това той е работил с групата Plastic Ono на Джон Ленън след телефонно позвъняване през 1969 година, с цел да свири на рок фестивала в Торонто. Алън продължи да работи с Ленън, в това число по албума Imagine, и с Джордж Харисън за All Things Must Pass. Той също по този начин свири с няколко други музиканти през годините, в това число Ginger Baker`s Air Force, Джо Кокър, Гари Райт, Дорис Трой и Били Престън... Алън Уайт беше въведен в Залата на славата на рокендрола като член на YES през 2017 година

Редица здравословни неудачи от 2016 година ограничиха времето на Алън на сцената с YES... YES ще посветят своето 50-то турне Close to the Edge UK през юни на Уайт. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР