Черната платнена торбичка“ е автобиографичен разказ за гражданската война в

...
Черната платнена торбичка“ е автобиографичен разказ за гражданската война в
Коментари Харесай

Премиера във Варна: „Черната платнена торбичка“ - автобиографична книга с разказ за гражданската война в Грузия

„ Черната платнена торбичка “ е автобиографичен роман за гражданската война в Грузия през 1992-1993 година през очите на едно дете. Катя се сблъсква с ужаса на войната, когато е на 13 години. Налага й се да порасне доста бързо и да се грижи за по-малката си шестгодишна сестра София. Двете се измъкват на косъм от бомбардировките в родния си град Сухуми (само с една черна платнена торбичка).

История, която ни припомня, че в една война няма печеливши, а единствено губещи, както споделя английският политик Невил Чембърлейн.

Ето какво споделя авторката:

„ Черната платнена торбичка “ е автобиографичен роман за гражданската война в Грузия „ В тази брошура се споделя за мен, Екатерина Кварацхелия, родена в Сухуми, Грузия, живееща от 28 години в България – във Варна. Това е роман за мен, за моето семейство, за дългия път от пъкъла на войната в Грузия към новия дом, към новия живот в България. Надявам се моите усеща и страсти да предам на вас - моите читатели, и да ви убедя, че по-ценно от един човешки живот няма! Всичко, което всеки един от нас има, може да бъде събрано в една дребна платнена торбичка, само че е значимо да го съхраним и опазим “.
Част от илюстрациите в книгата са направени от сестрата на Екатерина –София, която също помни ужаса от войната. Тя, както и останалите членове на фамилията на авторката ще бъдат специфични посетители на премиерата. Сред тях е бащата на Екатерина – Давид Кварацхелия, прочут още като Давидоне в българския авто спорт.

Екатерина Кварацхелия е родена на 26 декември 1979 година в град Сухуми, Грузия. От 1993 година живее в България. Завършва висшето си обучение в Икономическия университет във Варна, компетентност “Счетоводство и надзор “. Тя е сполучлива бизнес дама и преводач от грузински език, както и ръководител на Народно читалище „ Наука -1927 “ в село Левски. Омъжена е за българин и е майка на три деца. Екатерина споделя, че в никакъв случай няма да не помни случилото се в Грузия и интензивно се включва в акции за подкрепяне на украински бежанци у нас и по света.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР